Tilkkutäkkimäistä ääri-ilmaisua – arviossa Dismal Aura

Julkaistu Infernossa 8/2023.

06.11.2023
DISMAL AURA
Imperium Mortalia
AVANTGARDE

Kanadalaisessa Dismal Aurassa on erikoisbändin elementtejä. Lajiksi mainitaan toisen aallon black metal, johon sekoitetaan vaikutteita muun muassa crust punkista ja grindcoresta. Kombo ei ole ihan uusinta uutta, mutta Dismal Aura lähtee hakemaan siihen selkeästi omaleimaisia lisäulottuvuuksia.

Bändin jäsenet tulevat erilaisista kulttuurillisista taustoista, mikä muistetaan mainita lehdistötiedotteessa. Sanoituksissa käsitellään sosiopoliittisia aiheita kuten kolonialismia, mikä niistää yhtyeen kovimman black metal -uskottavuuden. Väliäkö tuolla, koska musiikki nousee vahvasti punkpohjalta.

Imperium Mortalia on ihan mallikkaasti kasattu albumi, joka osoittautuu kuitenkin valitettavan sekavaksi ja tilkkutäkkimäiseksi, vaikka kyse ei ole minkään sortin progesta. Biisien välinen liima ei tunnu täysin pitävältä, ja kanukkitrion toinen levy kuulostaa kokonaisuuden sijasta kasalta kappaleita.

Dismal Aura kerännee joka tapauksessa kuulijoita modernille äärimetalli-ilmaisulleen. Esittämänsä meno on suosittua etenkin Pohjois-Amerikassa, mutta yhtye on vielä reippaan matkan päässä tyylilajin huipulta.

Lisää luettavaa