Timo Rautiainen & Neljäs Sektori – Kunnes elämä meidät erottaa

05.11.2012
Timo Rautiainen & Neljäs Sektori
Kunnes elämä meidät erottaa

Nyt on toinen ääni kellossa ja uusi nimi kannessa. Jotain Kunnes elämä meidät erottaa -uutuuden kaltaista on moni varovaisesti uskaltanut odottaa: Rautiaisen paluuta suoraviivaisemman – toisin sanoen sen vanhan tutun – ilmaisun pariin.

Uuden alun myötä instrumenttiarsenaalista on karsittu useita monen epäolennaisiksi katsomia soittimia. Raskaudeltaan tämä Neljännen Sektorin nimissä kokoonpantu platta on silti jonkin verran keveämpää, reipashenkisempää ja vähemmän paatoksellista kuin Trio Niskalaukauksen aikainen kurttuotsainen junttaus.

Kunnes elämä meidät erottaa on basisti Valtteri Tynkkysen tuottama ja muutenkin, sävellyksellisesti ja sanoituksellisesti, pitkälle miehen käsialaa. Toinen tuttu YUP-kumppani Jarkko Martikainen on kantanut kortensa kekoon sanoittamalla albumin keskivaiheen kovan kaksikon, Kirvesmiehen ja riivaajan sekä Koiran laulun.

YouTubesta tuttu Piru minut periköön -kappale jää kuin itsestään korvaan, ja miltei jokaisesta kappaleesta saa lopulta suhteellisen tukevan otteen. Neljännen Sektorin pelinavaus onkin selvästi Rautiaisen edellistä julkaisua kiinnostavampi. Herran kolmea soololevyä ja Trio Niskalaukausta sekoittava laatta panee toivomaan, että lyijypitoisuus kasvaisi ensi kerralla vieläkin suuremmaksi.

Lisää luettavaa