Tiukimpien mutkien suoristaminen on kannattanut – arviossa Deathspell Omega

Julkaistu Infernossa 5/2022.

DEATHSPELL OMEGA
The Long Defeat
NORMA EVANGELIUM DIABOLI

Salamyhkäisyyden auran ympärillään hämmästyttävän hyvin säilyttänyt Deathspell Omega palaa haastavan ja allekirjoittaneen kirjoissa keskinkertaisen The Furnaces of Palingenesian (2019) jälkeen kultakantaan. Bändin mielenkiintoinen uusi albumi kuvastaa anonyymin muusikkoryhmän hienoa muuntautumiskykyä.

The Long Defeat sisältää odotetusti progressiivista black metalia, mutta ytimessään aiempaa selkeämmin toteutettuna. Levyn pohjat on äänitetty livenä, mikä tuo musiikkiin miellyttävää ”eloa ja ilmavuutta” – albumi tuntuu siis monessakin mielessä edeltäjänsä vastakohdalta.

Kylillä puhutaan, että The Long Defeatin laulajina kuullaan ainakin Funeral Mistin ja Mardukin Mortuusia sekä Mgłan M:ää, mikä saattaa pitää hyvinkin paikkansa. Monipuolisesti karjutuissa sanoituksissa ihmisen rakentama moderni maailma musertuu oman tekopyhyytensä ja mahdottomuutensa alle, minkä myös sävellysten lohduttomuus tuo ilmi.

The Long Defeat on melko lailla parasta, mitä Deathspell Omega on monisyisellä urallaan tuottanut. Kaikkein tiukimpien mutkien suoristaminen kannatti tällä kertaa.

Lisää luettavaa