Toistuvaa kuuntelua kestävä avaus – arviossa Black Hole Deityn ep

Julkaistu Infernossa 7/2021.

BLACK HOLE DEITY
Lair of Xenolich
EVERLASTING SPEW

Viisi kappaletta reilussa vartissa tykittelevä debytointi kertoo taas kerran, miksi death metal on niin ihanaa musiikkia. Kokeneiden muusikoiden muodostama Black Hole Deity aloittaa suoraan kärjen tuntumasta, vaikka ei aivan vielä parhaille pärjääkään.

Lair of Xenolich on tiivis mutta sävellystyöltään kiitettävän vaihteleva paketti brutaalia ja myös melodista kuolometallia. Jenkkihengessä tässä pääosin mennään, eli teknisesti sävytetty mättö pidetään lähes kauttaaltaan kireänä.

Morbid Angelin ja Suffocationin vaikutus on kuultavissa. Black metalin puolelta lainataan pykälää rähisevämpi laulu ja tietty kosmisissa ulottovuuksissa seilaava tunnelma. Mehevästi ja raskaasti möyrivä Multiverse Incantations sekoittelee joukkoon hienoisesti jopa scifiä. Kappaleen tunnelmista voi tunnistaa Nocturnusin vaikutuksen, mikä tarjoaa taas yhden kulman levyn musiikkiin.

Blastia käytetään paljon, mutta melodiset ja kauttaaltaan erinomaiset soolot sekä levyä halkova hieno instrumentaali pitävät sävykirjoa yllä juuri sopivasti. Riffeistä löytyy mielenkiintoisia kulmia, eikä mikään osa-alue ole varsinaisesti pielessä.

Erinomainen ja toistuvaa kuuntelua kestävä avaus, joka asettaa tulevaa kohtaan melkoiset odotukset.