Tsekkaamisen arvoinen klassisen melodisen rockin alkusykäyksistä nauttivalle – arviossa Tarot

Julkaistu Infernossa 4/2024.

03.06.2024
TAROT
Glimpse of the Dawn
CRUZ DEL SUR

Jes, uutta Tarotia! Glimpse of the Dawn ei kuitenkaan ole kuopiolaisen metallipioneerimme tekosia vaan Australian Tasmaniasta tulevan retroheviviisikon toinen pitkäsoitto.

Kyseessä on soundiltaan lämmin ja tunnelmaltaan ilmava kahdeksanraitainen, jonka pääosaa esittävät laulaja Will Spectren ja soolokitaristi Felix Russelin kuusikieliset sekä kiipparisti Dave Harrington-Georgen samettisen orgaaniset Hammond B3 -mallinnokset. Myös rumpali The Hermitin patteristo on viritelty tai ainakin miksattu vintage-taajuuksille, mikä vahvistaa albumin 1970-luvulle sijoittuvaa kuulokuvaa.

Luvattua Deep Purplea tai Rainbow’ta Glimpse of the Dawnilla on suhteellisen vähän, Uriah Heepiä ehkä eniten. Albumi on silti alati rikastuvan retroheviskenen asteikolla hyvää keskitasoa napakan tuotannon, katu-uskot-
tavan yleissoundin ja tasavahvojen sävellysten ansiosta.

Monesta vastaavasta levytyksestä poiketen Tarot lähestyy musiikkiaan enemmän duurin kuin pahaenteisen mystisyyden kautta. Klassisen melodisen rockin alkusykäyksistä nauttivalle levy onkin tsekkaamisen arvoinen.

Lisää luettavaa