Tuhti annos tanakkaa toimittamista – arviossa Blood Moneyn kokoelma

Julkaistu Infernossa 7/2023.

28.09.2023
BLOOD MONEY
Complete Execution
SVART

Kahdeksankymmentäluvulla virinnyt ja villinnyt uuden aallon brittihevi tuntuu olevan loppumaton lähde uusioille. Osa niistä kuulostaa laarinpohjalta kaivetuilta jämiltä, jotka ovat pahimmassa tapauksessa vielä puolivillaisesti toteutettuja, mikä tekee julkaisusta jo lähtökohtaisesti tarpeettoman. Ketään ei varmasti yllätä, ettei Svart sorru moiseen Blood Moneyn koko tuotannon niputtavalla kokoelmalla.

Bändin tiukalla tempolla paiskottu metalli on kuin Tankia tykeimmillään laulaja Danny Foxxin tuodessa mukaan vahvoja Satan-viboja.

Esikoislevy Red, Raw and Bleeding! (1986) on alusta loppuun melkoisen valloittavaa vauhtijuoksua, jonka ainoa suurempi vika on vahvojen kertosäkeiden puute. Perässä seuraavat kahdeksan demoversiota on kiva joskaan ei kaikkein tarpeellisin lisä.

Vuotta myöhemmin ilmestyneellä Battlescarredilla lähestytään jo speed metal -karsinaa, vaikka heavy onkin edelleen vahvasti läsnä. Vaikutelmaa korostavat entisestään loppuun ympätyt alkuvoimaiset liveraidat.

Kaksi tuntia ja 32 kappaletta on yhtä soittoa nautittuna liiankin tasapaksu ja tuhti annos tanakkaa toimittamista. Pelkkä debyytti varustettuna Battlescarred-livebiisinelikolla olisi terän verran iskevämpi.

Lisää luettavaa