Tuhti ja hapokas paketti yhtyeen alkuvuosien kehityksestä – arviossa Master’s Hammerin kokoelma

Julkaistu Infernossa 4/2024.

22.06.2024
MASTER’S HAMMER
Finished! The Complete Demo Edition
DARKNESS SHALL RISE

Tšekkiläisen black metalin lippua Infernon, Maniac Butcherin ja Rootin kanssa kantava Master’s Hammer on alansa ehdotonta kulttiosastoa. Vuosien 1987–92 demojulkaisujen niputtaminen samaan pakettiin tuntuu itsestäänselvyydeltä ja boksi osoittautuu komeaksi.

Paksuihin kirjakansiin pakattu Finished! näyttää oivasti yhtyeen alkuvuosien kehityksen. Sympaattisesti kohkatun The Ritual Murderin ja kokoelman päättävän Jilemnický okultistan välillä tapahtuu paljon, ja bändi tempaa välistä hyvin mukaansa. Kokoelma on kuitenkin odotetusti liian tuhti ja hapokas paketti yhdeltä istumalta nautittavaksi.

Soundimaailmaa on rukattu selkeämpään ja yhtenäisempään suuntaan, mikä antaa tuotannolle selvää lisäarvoa. Tšekkoslovakiassa vuonna 1987 taltioidussa black metalissa on toki oma hehkunsa, mutta masteroinnille on perusteensa. Siltikään Finishediä ei uskalla suositella kuin kovimmille faneille.

Liitekirjasta löytyvät kuvat ja bändijohtaja František Štormin pitkä haastattelu avaavat kokonaisuutta hienosti. Pakkaus muistuttaa, että harmittavan usein unohdettu Master’s Hammer oli alansa ehdottomia pioneereja. Ja on yhä.

Lisää luettavaa