Tukahtuu omaan kaoottisuuteensa – arviossa Kriegzeit

Julkaistu Infernossa 11/2021.

KRIEGZEIT
Hateworship
PURITY THROUGH FIRE

Menneiden vuosikymmenten roskaisen ja thrashäävän black metalin mallintaminen tämän päivän meininkeihin tuntuu onnistuvan vain harvalta. Niinpä myös suomalaisen Kriegzeitin esikoislevy tukahtuu omaan kaoottisuuteensa.

Hateworship kätkee sisäänsä vanhaa Impaled Nazarenea, Sadistik Exekutioniä ja lukemattomia muita sotaisia black/thrash-bändejä. Alkuasetelmat vaikuttavat lupaavilta, mutta Lügerchtulhun tapaan nimetyt miehet eivät kykene piiskaamaan musiikkiaan odotetunlaiseen kiitoon.

Ensimmäinen mielikuva Hateworshipistä on alussa mainittu kaoottisuus – eikä siis mitenkään positiivisessa mielessä. Riffejä tulee ja menee, kappaleet tuntuvat sinkoilevan vähän sinne sun tänne eikä hommassa tunnu olevan oikein mitään tolkkua. Aivan kuin levylle olisi roiskittu ideoita ja toivottu, että edes jokin niistä osuu kohdilleen.

Kriegzeitin esiintulo on melkoisen heikko, enkä keksi montakaan syytä, miksi jonkun pitäisi tutustua tähän levyyn. Suoraviivaisuutta ja harkintaa peliin, ja mahdollinen seuraava albumi voi olla jo paljon pätevämpi kokonaisuus.

Lisää luettavaa