Tunnelma huutaa rokkenrollijuomaa ja päänhakkausta -arviossa Bloody Hell

Julkaistu Infernossa 4/2021.

BLOODY HELL
The Bloodening
ROCKSHOTS

Bloody Hell on vuosituhannen vaihteessa perustettu, sittemmin hiljentynyt ja vuonna 2014 uudelleen aktivoitunut rokki- ja hevijyrä. Muun muassa Metal De Facto- ja Moottorin jyrinä -jäsenistä koostuva helsinkiläisyhtye on ottanut asiakseen tarinoida elämän tärkeistä asioista kuten alkoholista, helvetistä ja kuolemasta.

Lyriikat ovat nokkelia ja enimmäkseen kevyen huumoripitoisia, mutta vakavampaa mietiskelyäkin löytyy. Musiikin osalta seikkaillaan perinteisemmän hevin puolella Iron Maidenin ja vastaavien hengessä. Myös Motörheadin suuntaan kumarretaan sanoituksia myöten lukuisia kertoja. Suurin osa biiseistä kuulostaa siltä, että bändi tulee moottoripyörällä ovesta läpi, ja käppähevin lämmin tunnelma suorastaan huutaa rokkenrollijuomaa ja niskalihaksia säästelemätöntä päänhakkausta.

Uskon olevani esimerkkitapaus albumin kohdeyleisöstä, mutta 57 minuuttia on kovin pitkä aika, oli kyseessä miten hyvä hevi tahansa. Levyn loppupuolella onkin pari biisiä, jotka jäävät lukuisten kuuntelukertojen jälkeenkin vähän etäisiksi. Muuten The Bloodening on todella tiukka paketti täynnä vahvoja riffejä, taidokasta soittoa, tarttuvia kertosäkeitä ja sitä kuuluisaa meininkiä.