Tunnelma on lämminhenkinen ja väkevä – arviossa James LaBrie

Julkaistu Infernossa 5/2022.

03.08.2022
JAMES LABRIE
Beautiful Shade of Grey
INSIDEOUT

Dream Theaterin keulamiehen James LaBrien uutta sooloalbumia on saatu odottaa kohta vuosikymmenen verran. Suomalaisittainkin mielenkiintoinen Beautiful Shade of Grey täyttää toiveet voittopuolisesti. Mikäli ihastui allekirjoittaneen tavoin aikoinaan Dream Theater -fanclubilaisille tarkoitettuun puoliakustiseen Once in a Livetime Outtakes -livetallenteeseen, on helppo pitää myös uudesta LaBrie-soolosta.

Beautiful Shade of Greyn sävellykset ovat popkaavan simppelimmästä päästä, mutta niiden tunnelataus ja balanssi on kohdallaan. LaBrien ja Eden’s Curse -päällikkö Paul Loguen sävellykset on toteutettu akustisesti. Lähestymistapa luo biiseihin lämminhenkisen ja väkevän tunnelman. Kuten edellä mainittu Dream Theater -spesiaalikin osoitti, James LaBrien ääni on ehkä parhaimmillaan tällaisessa karheanhellässä tulkinnassa.

Osansa levyn fiiliksestä tuo turkulaiskiipparisti Christian Pulkkinen, jonka synalainit myötäilevät tyylikkäästi bändikaverinsa Loguen ja idolinsa LaBrien tulkintoja. Viimeksi mainitun poika Chance paukuttaa levyn rumpuraidat pehmeästi mutta jämäkästi.

Lisää luettavaa