Tuntuu juostenkustulta – arviossa Tok Yathraa

Julkaistu Infernossa 2/2021.

TOK YATHRAA
Chapter: Toyol
BESTIAL BURST

Voi, voi. Mielenkiintoisella Chapter: Pocong -debyytillä viime vuonna ilahduttanut singaporelaiskummajainen ottaa toisella albumillaan takapakkia oikein kunnolla.

Edellisen kiekon esittelemä omalaatuinen yhdistelmä Mercyful Fate -koulukunnan heviä, ikivanhaa mustaa metallia ja Itä-Aasian kauhumyyttejä kuulostaa paperilla yhtä erikoiselta kuin levylläkin. Tällä kertaa teema-albumi kertoo vihreästä Toyol-lapsipeikosta, jota paikalliset samaanit kutsuvat apuun mustan magian keinoin. Musiikillisesti jatketaan tutulla linjalla, mutta aiempaa käppäisemmin ottein.

Tok Yathraa on yhä kaikilta osin uniikki tapaus, mutta Toyol tuntuu etenkin tuotantonsa osalta juostenkustulta teokselta. Kahdeksan biisin mittainen köpöttely ei välitä lainkaan samaa intohimoa kuin esikoinen, ja vaikka aiempaa tönkömmällä ilmaisulla on ehkä tekijänsä visiossa jokin kokonaisuuden kannalta suurempi merkitys, allekirjoittanut ei onnistu saamaan albumista otetta.

Vuosi sitten käynnistynyt Tok Yathraa on nuori projekti, joten kasvunvaraa löytyy. Toivottavasti bändi palaa seuraavalla julkaisullaan oikealle raiteelle.

Lisää luettavaa