Tuotannollisesti ja soitannollisesti pätevää liukuhihnakuoloa – arviossa Speckmann Project

Julkaistu Infernossa 4/2022.

02.06.2022
SPECKMANN PROJECT
Fiends of Emptiness
EMANZIPATION

Kymmenien bändien Rogga Johansson ja death metal -legendaksi laskettava Paul Speckmann ovat taas pahanteossa. Parivaljakko on tehtaillut viime vuosina useita pitkäsoittoja, ja sama meininki jatkuu.

Tämänkertainen nimi on kaiveltu naftaliinista, sillä Speckmann Project ei ole ollut aktiivinen sitten 1990-luvun alun. Vaan mitäpä väliä nimellä, kun materiaali on pitkälti samaa kamaa, jota Speckmannin nimekkäin bändi Master on julkaissut vuosikymmeniä. Näin siitäkin huolimatta, että kappaleet ovat Rogga Johannssonin käsialaa.

Fiends of Emptiness on hitusen Masteria rokkaavampaa materiaalia ja soolotkin ovat villimpiä, mutta mitään uutta Motörheadin hengessä juokseva kuolo ei tarjoa. Ammattimiehet latovat palasia pakettiin kuin liukuhihnalta. Jälki on sekä tuotannollisesti että soitannollisesti varsin pätevää.

Vaan onhan tämä jo kuultu. On vaikea perustella itselleen, miksi kuunnella juuri näitä ja tähän järjestykseen pistettyjä riffejä. Samat löytyvät jo vanhoilta Masterin kiekoilta, ja vielä hitusen tarttuvammassa muodossa.

Lisää luettavaa