Tuotannollisesti ja soundillisesti malliesimerkki modernista eurometallista – arviossa Memoremains

Julkaistu Infernossa 10/2020.

27.01.2021
Memoremains
The Cost of Greatness
OMAKUSTANNE

Seinäjokelainen albumidebytantti jytkyttää ja pomputtaa menemään metallia, poppia ja diskoa sekoittavalla keitoksella. Vaikka yhtye on vasta nelivuotias, se on ehtinyt saavuttaa tuhansia kuulijoita ja kiertää Euroopassa. Bändin tyylilaji on kieltämättä varsin yleisöystävällistä sorttia, mutta tarkastellaanpa sen sisintä vähän tarkemmin.

Tuotannollisesti ja soundillisesti mainion kuuloinen levy on kutakuinkin malliesimerkki niin kutsutusta modernista eurometallista. Siirappisiin synamelodioihin ja energiseen naislauluun luottava popmetallijynkytys tuuttaa ilmoille rutkasti positiivisia viboja. Niinpä bändin hengenheimolaiset löytyvät esimerkiksi Amaranthen kaltaisista pumpuista.

Levyllä vallitsee raikas, osaava ja hyväntuulinen meininki. Itse kappaleet voisivat kuitenkin olla selvästi tarttuvampia ja ennen muuta röyhkeämpiä, etenkin levyn loppupuolella. Alkupäästä löytyvien voimaannuttavien hiturien Bring It Onin ja Riot in the Crowdin jälkeen materiaali taantuu tylsemmäksi ja oppikirjamaisemmaksi.

Memoremainsillä on selvästi kykyjä tarraavampaakin bailaamiseen. Ensi kerralla vain enemmän purukumia ja estottomuutta kehiin.

Lisää luettavaa