Tuottaa kaksijakoisen fiiliksen – arviossa Solbrudin livelevy

Julkaistu Infernossa 3/2021.

12.05.2021
SOLBRUD
Levende I Brønshøj Vandtårn
EISENWALD

Rapiat kymmenen vuotta toiminut Solbrud edustaa itselleni tanskalaisen black metalin tuntematonta puolta, mutta tuore livelevynsä kertoo, että kyse ei todellakaan ole aivan amatööriporukasta.

Kööpenhaminalaisessa vesitornissa rykäisty hieman päälle tunnin setti koostuu pääosin pitkistä kappaleista, joiden keskimitta huitelee kymmenen minuutin tietämissä. Solbrudin musiikki kulkee viipyillen ja pitkiä linjoja hakien, mutta yhtyeeltä löytyy tarpeen tullen kipakampaakin otetta.

Liven soundimaailma on kohdillaan, ja paikoin sen parissa jopa unohtaa kuuntelevansa keikkataltiointia, mistä tulee hieman kaksijakoinen fiilis: kannattaako ylipäätään julkaista livealbumia, joka kuulostaa ”liian hyvältä” eikä välitä autenttista keikkafiilistä? No, liian hiotusta kokonaisuudesta ei ole silti kyse, vaan levyn tunnistaa black metal -albumiksi, vaikka ei tietäisi musiikkityylistä juuri mitään.

Levende I Brønshøj Vandtårn on pätevä keikkajulkaisu, mutta sen kappaleista saisi takuulla irti enemmän, jos ne tuntisi etukäteen. Solbrudin tuotantoon tutustuneille albumi antaneekin paljon pisteytystäni runsaammin.

Lisää luettavaa