Tuskin tarvetta todistella mitään – arviossa Mark Morton

Julkaistu Infernossa 4/2019.

Mark Morton
Anesthetic
Spinefarm

Sooloalbumit voivat olla pahimmassa tapauksessa kädenlämpöistä kuultavaa. Parhaimmassa albumi taas saattaa avata artistista täysin uusia ulottuvuuksia. Lamb of God -kitaristi Mark Morton on ainakin haalinut soololleen nimekkäitä ja päteviä laulajia, joten eväät jälkimmäiselle skenaariolle ovat olemassa. Mortonilla tuskin on tarvetta todistella mitään.

Edesmennyt Chester Bennington avaa pelin Cross Offilla. Biisi on turvallinen sisäänheitto, sillä se on tunnelmaltaan ja riffeiltään vahvasti Lamb of God -henkinen. Papa Roach -nokkamies Jacoby Shaddixin Sworn Apart on puolestaan levyn potentiaalisinta radiomateriaalia, mutta myös levyn valjuimpia biisejä. 

Raspiääninen Mark Lanegan puhuttelee aina, ja enemmän southern rockia kuin metallia mukaileva Axis nouseekin levyn parhaimmistoon. Täydet pisteet saa myös Buckcherryn Josh Toddilla höystetty Back from the Dead.

Morton painotti ennen levynsä julkaisua, että mukaan on saatava mimmejä. Neemah Z. Maddox vastaa levyn slovarista, Revealistä, joka erottuu edukseen hartaalla tunnelmallaan. Arch Enemyn Alissa White-Gluz astuu hieman ulos mukavuusalueeltaan, kunnes Randy Blythe julistaa: The Truth Is Dead.