Usko ja kärsivällisyys koetuksella – arviossa Five Finger Death Punch

Julkaistu Infernossa 5/2020.

Five Finger Death Punch
F8
Better Noise

Muovista uhometallia soittava Five Finger Death Punch väittää jälleensyntyneensä. Täytyykin myöntää, että yhtyeen kahdeksas levy ei ole aivan yhtä vastenmielinen kuin edeltäjänsä, kankeasti ja ankeasti raivonnut And Justice for None (2018). Siltikään lasvegaslaiskvintetti ei aiheuta mitään rakastumisen tunteita.

Kokonaisuus on edellislevyä asteen verran monipuolisempi ja kaikin puolin jouhevampi. Laulaja Ivan Moodin katteeton julistus ja ankeat latteudet tosin koettelevat uskoa ja kärsivällisyyttä jo parin ensimmäisen kappaleen kohdalla.

Rehellisen nössö elektropopraita A Little Bit Off on oikeasti sympaattinen, eikä jälkigrungen makuinen To Be Alonekaan ole ihan huono. Puhtaat paperit saa myös raskas puoliballadi Darkness Settles In, jonka paatos toimii yllättävän mainiosti.

Five Finger Death Punch on saavuttanut viidentoista vuoden aikana melkoisen sukseen, joka on aiheuttanut ihmetystä monien metallipuristien mielissä. Ymmärrän täysin yhtyeen suosion, siinä ei ole mitäänyllättävää. Tämä ei vain ole minulle.