Vaarallisuutta, pientä uhoa ja haikeutta sopivassa suhteessa – arviossa Traveler

Julkaistu Infernossa 6/2020.

Traveler
Termination Shock
Gates of Hell

Traveler on perinteisen heavyn uuden aallon kovimpia nimiä. Cloven Hoofin, Riotin, Grim Reaperin ja vastaavien hengessä rälläävä yhtye on onnistunut tekemään omaa juttuaan eikä jää lainkaan kollegojensa, esimerkiksi Enforcerin ja Hauntin, jalkoihin.

Vuonna 2017 perustetun bändin soundit ovat aivan uskomattoman vanhanaikaiset, mikä on ainoastaan positiivista. Jos mikä tahansa albumin biiseistä tulisi vastaan Spotifyn satunnaistoistossa, panisin kaikki rahani sille, että kyseessä on jonkin vanhan kasarihevibändin kappale. Porukan tyylissä on juuri sopivassa suhteessa vaarallisuutta, pientä uhoa ja haikeutta.

Yhtyeen toinen täyspitkä vain paranee, mitä pidemmälle sitä kuuntelee, eikä tylsiä hetkiä juuri ole. Kanadalaisjampat ovat todella taitavia soittajia, eikä sävellystyössäkään ole moitittavaa. Vaikutteet ovat vahvasti esillä, mutta riffit ja melodiat ovat jopa yllättävän omaperäisiä. Diary of a Maiden ja Deepspace ovat ehdottomasti hienoimpien tänä vuonna julkaistujen biisien joukossa!

Näin vahvan aloituskaksikon jälkeen voi vain toivoa, että sama energinen rellestys vallitsee Travelerin leirissä jatkossakin.