Vaatii paljon tilaa ja aikaa – arviossa T.O.M.E.:n uusintajulkaisu

Julkaistu Infernossa 6/2021.

T.O.M.E.
I–III
SPREAD EVIL

Erikoislaatuinen T.O.M.E. nostaa rumaa päätään jostain päin Etelä-Savoa. Bändi tyrkkää ulos mustaa metallia Burzumin ahdistavimpien juttujen ja jopa Triptykonin hengessä, mutta rohkeasti omia mausteita lisäillen.

Yhtyeen debyytti ei ole aivan pakasta vedettyä kamaa, sillä kyseessä on jo vuonna 2009 julkaistun demon uusintapainos, joka löytää viimein tiensä myös rajatun kuulijaporukan ulkopuolelle. Hyvä niin, sillä kolmibiisisen painajaismainen maailma ansaitsee tulla kuulluksi.

T.O.M.E. on helppo heittää ensi tsekkaamalta laiskaan bedroom black metal -genreen, mutta yhtyeen synkkä todellisuus tarjoaa paljon muutakin. Kolmen yli kymmenminuuttisen kappaleen kestot tuntuvat kerrankin perustelluilta, sillä T.O.M.E. yksinkertaisesti tarvitsee musiikilleen paljon tilaa ja aikaa. Tällaisia tunnelmia ei puristeta aivan pieneen pakettiin.

I–III on mielenkiintoinen esiintulo, jonka jääminen pienen porukan salaisuudeksi olisi ollut harmi, vaikka tuskin tälläkään julkaisulla listamenestystä hätyytellään. Lehdistötiedotteen mukaan bändillä on suunnitteilla vielä ainakin kaksi levyä, joilta on syytä odottaa tämän paketin perusteella paljon.

Lisää luettavaa