Vaatii rankkaa viilaamista – arviossa Ruthless

Julkaistu Infernossa 1/2024.

08.03.2024
RUTHLESS
The Fallen
FIREFLASH

Vuosina 1982–1988 toiminut ja 2008 uudelleenaktivoitunut Ruthless julkaisi tammikuun alussa neljännen albuminsa. Jenkkiyhtye soittaa perinneheviä Metal Churchin ja Helstarin kaltaisten nimien jalanjäljissä mutta maanmiehiään tylsemmällä otteella.

Levyn biisit vuorottelevat nopean rälläyksen ja hitaan juntan välillä. Kummankin tapauksen sooloissa kitara kiilaa päälle hirveällä vauhdilla. Usein yliyrittämisen puolelle menevä vinkuva tilutus onkin se, mitä tästä jää  päällimmäisenä mieleen.

Alkuperäisen kokoonpanon ainoana lipunkantajana toimivaa laulajaakaan ei tarvitse liiemmin kiitellä. Kaveri pärjää ihan hyvin lyriikoita latoessaan, mutta kun joka rivin viimeinen sana on pakko ulvoa ulos pitkittäen, homma käy vanhaksi yllättävän nopeasti.

Mitään mestarisävellyksiä teokselta ei löydy. Ihan hyviä aineksia voisi löytyäkin, mutta ne vaatisivat melko rankkaa viilaamista. Tällaisenaan kappaleista on vaikea seuloa juuri mitään kiinnostavaa.

Yhtye mainostaa palaavansa albumilla juurilleen ja näyttävänsä mihin kaikkeen pystyy. Tämän vajaan kolmevarttisen jälkeen innostus tutustua ryhmän aiempiin edesottamuksiin on kuitenkin huomattavan matalalla.

Lisää luettavaa