Vähäeleinen mutta nyanssirikas levy kietoo vaivihkaa pauloihinsa – arviossa The Keening

Julkaistu Infernossa 10/2023.

19.01.2024
THE KEENING
Little Bird
RELAPSE

Kun Salt Lake Citystä kotoisin ollut doom-bändi Subrosa päätti hajota vuonna 2019, liike poiki välittömästi parikin eri projektia.

Muut bändin jäsenet perustivat The Otolithin, joka julkaisi debyyttilevynsä viime vuonna. Laulaja-kitaristi Rebecca Vernon pisti puolestaan pystyyn The Keening -nimisen projektin, joka yhdistelee sujuvasti kamari-doomia, goottilaista americanaa ja PJ Harvey -henkistä tummaa indietulkintaa.

Little Bird on vähäeleinen mutta nyanssirikas levy, joka kietoo kuulijan vaivihkaa pauloihinsa. Koristeelliset viulumelodiat välttelevät turhaa orkestraalisuutta, mutta eivät häpeä barokkista uhkeuttaan.

Pääosin seesteisissä tunnelmissa etenevä Little Bird näyttää myrskyn merkkejä vain hyvin harvoissa ja tarkoin harkituissa kohdissa. Harmonin säestämä harras Eden on tästä hyvä esimerkki. Uneliaasti, jopa leppoisasti etenevä kappale nostattelee massiivisen särövallin ja intensiivisen rumpaloinnin seurauksena melkoisia aaltoja.

Vastaavanlaista rauhan ja raivon vuoropuhelua kuullaan useampaankin kertaan, vaikka sen liekkien olisi suonut kasvavan korkeammiksi. Vaikka kyllähän tämäkin lämmittää.

Lisää luettavaa