Vahva onnistuminen – arviossa Djevel

Julkaistu Infernossa 11/2022.

23.02.2023
DJEVEL
Naa skrider natten sort
AFTERMATH

Mielikuvituksettomasti nimetyllä Djevelillä on meriittipuoli kunnossa. Kokoonpanossa vaikuttavat entinen Emperor-rumpali Faust sekä Maresta ja Vemodista tuttu laulaja-basisti Kvitrim. Takana on jo seitsemän hyvää palautetta saanutta albumia.

Djevel soittaa itsetarkoituksellisen tyylipuhdasta norjalaista mustaa metallia, jota on tänä päivänä hankala löytää. Bändi pohjaa nostalgiaan ja musiikistaan on mukava napsia tuttuja vaikutteita 1990-luvulta. Esimerkiksi Emperor, Gehenna, Kvist, Satyricon ja Ulver ovat selkeästi kuultavissa.

Naa skrider natten sort maalailee tehokkaimmillaan todella upeita tunnelmia. Yhtye ymmärtää dynamiikan päälle ja on parhaimmillaan kaikkein kiireettömimmissä sävellyksissä, vaikka myös nopeammat rytistykset vakuuttavat. Kokonaisuus on hyvin tasapainossa, ja on hankala miettiä, mitä Djevel olisi voinut tehdä paljon paremmin.

Naa skrider natten sort on levy, jolle on puristettu periaatteessa koko norjalaisen mustan metallin historia. Vastaavat pastissit joko onnistuvat tai eivät, ja Djevelin kohdalla on puhuttava vahvasta onnistumisesta.

Lisää luettavaa