Vahvuus lepää kolkossa tunnelmassa, joka kaappaa mukaansa – arviossa Odium Humani Generis

Julkaistu Infernossa 10/2020.

ODIUM HUMANI GENERIS
Przeddzién
CULT OF PATHENOPE

Puolalaisen black metalin hyvästä tilasta sössöttäminen meinaa tulla jo ulos korvista, mutta Odium Humani Generisin kaltaisia nimiä kuunnellessa havahtuu siihen, kuinka omaleimaista kamaa noin 38 miljoonan asukkaan maasta nykypäivänä tulee.

No, ehkä Odium Humani Generis ei ole aivan sieltä omaperäisimmästä päästä, sillä nuoren bändin debyyttilevy kuulostaa paljon Mgłalta, eli musiikkinsa on sopivissa mittasuhteissa sekä raakaa että melankolista. Soundissa on Mgłalle ja maansa monille muille bändeille ominaista tummuutta ja rosoisuutta, mikä toimii Przeddziénin tapauksessa kiitettävästi.

Przeddziénin vahvuus lepää kolkossa tunnelmassa, joka kaappaa helposti mukaansa. Utuiset akustiset kitarat ovat hieno lisä synkänpuhuvan mustan metallin keskellä, mutta musiikkia olisi voinut tiivistää ehkä hieman kompaktimpaan muotoon, kymmentä minuuttia hipovat kappaleet kun meinaavat toistaa väkisinkin itseään.

Viisivuotiaan bändin esikoislevy on kaiken kaikkiaan vakuuttava esitys, joka toivottavasti nostaa nelikon esiin black metalin harmaasta julkaisumassasta. Näillä otteilla ansaitsee jo jonkinlaista näkyvyyttä.

Lisää luettavaa