Väkevää ja dynaamista vaihtoehtometallia – arviossa Wheel

Julkaistu Infernossa 5/2024.

27.06.2024
WHEEL
Charismatic Leaders
INSIDEOUT

Wheel on yksi tämän hetken lahjakkaimmista yhtyeistä kotimaisen raskaan musiikin kentällä. Yhtyeen Tool-vivahteinen progressiivinen vaihtoehtometalli kuulostaa voimakkaalta, väkevältä ja ennen kaikkea dynaamiselta. Laatu ei myöskään ole juuri heitellyt orkesterin yhdeksänvuotisen historian aikana.

Kolmas levynsä Charismatic Leaders on kenties bändin tähän mennessä paras tuotos, jolla yhtyeen rytmisesti ja dynaamisesti hienosyiset sävellykset nousevat täyteen potentiaaliinsa. Erityisesti rumpali Sami Saksalan nyanssirikas soitto aiheuttaa lähes syntisen oloisia mielihyvän tunteita. Kun päälle lataa kitaristi-laulaja James Lascellesin kuulaan ja intiimin tulkinnan, ollaan liki täydellisen täyttymyksen äärellä.

Levy alkaa vahvasti, ja päälle kymmenminuuttinen, raivokkaasti synkopoiva Submission nousee heittämällä levyn kärkiraidaksi. Kaikkiaan Charismatic Leaders on monipuolinen levy, joka ei paljasta kaikkia salojaan heti ensikuuntelulla vaan vaati useamman pyörityksen avautuakseen täyteen loistoonsa.

Lisää luettavaa