Vakuuttavaa mörssäystä – arviossa Aborted

Julkaistu Infernossa 3/2024.

22.04.2024
ABORTED
Vault of Horrors
NUCLEAR BLAST

Belgialaiskopla ihastutti aikoinaan tolkuttoman siistillä ylivauhtisen teknisellä vihmonnallaan, murskaavalla raskaudellaan ja humoristisella otteellaan. Nyt virne on piilossa, mutta naurettavuuksiin lipsahtava vauhti ja raskaasti moukaroiva ruhjonta ovat läsnä.

Abortedilla on ollut vaara hullaantua teknisen kyvykkyytensä mahdollistamasta nopeudesta, mutta tällä kertaa tasapaino tuntuu löytyneen kohtuullisesti. Aivan käsittämättömällä nopeudella bändi silti yhä operoi.

Tykittely asettuu toimivalle prog-grind-death-akselille. Ruhjovampien riffien yksinkertaisuudessa on voimaa, etenkin kun dynkkysoundissa on terävää ryhmyisyyttä. Leadit ja syntikat tuovat kohtuullisesti sävyjä ja ilmaa intensiiviseen mättöön, jossa lymyää carcassmaisen musikaalisuuden erikoinen tuntu. Pinnassa raikuva rähjäys ja isosti paukkuvat rummut vievät huomiota kitaravallilta, jossa olisi enemmänkin kuultavaa.

Aborted on taitava bändi ja hoitaa hommansa erittäin vakuuttavalla laadulla. Iskevä tekninen ääriraippaaminen ja ruhjova mörssäys on mukaansatempaavaa kuultavaa, vaikka ässiä ei biisikymmenikössä olekaan.

Lisää luettavaa