Valitettavan valju – arviossa Black Mass Pervertor

Arvio julkaistu Infernossa 9/2016.

Black Mass Pervertor
Phanerosis
Barbarian Wrath

Oululainen black metal on kulminoitunut pitkälti Impaled Nazarenen alkuvuosien raivokkaisiin tuotoksiin. Osittain samaa henkeä edustaa niin ikään Oulusta saapuva, säkkipimeiden perversioiden keskellä piehtaroiva Black Mass Pervertor.

Bändin linjaksi on valikoitunut suoraviivainen ja syvällä sisimmässään hyvinkin punkahtava black metal, joka purskauttelee lyhyitä kappaleita sujuvasti ja asiaankuuluvalla intensiivisyydellä. Levyn kuusitoista biisiä on puristettu 33 minuuttiin, joten asia esitetään ytimekkäästi ja ilman turhia kiertelyjä.

Kun puhutaan mustasta metallista, suoraviivaisuus ja konstailemattomuus lasketaan usein hyveiksi. Black Mass Pervertorin kohdalla tämä tuntuu tosin kääntyvän itseään vastaan, sillä levystä jää harmittavan yksipuolinen ja tylsäkin kuva.

Ainoat musiikillisesti vaihtoehtoisemmat hetket koetaan intron ja outron muodossa, vaikka esimerkiksi Carpathian Forest -henkinen Confronted by Mean Spirits antaa ymmärtää, että bändiltä löytyisi kykyä mielenkiintoistenkin kappaleiden säveltämiseen.

Phanerosis jättää valitettavan valjun kuvan itsestään. Lisää monipuolisuutta peliin, ja Black Mass Pervertorista voidaan puhua näillä markkinoilla vakavasti otettavana tekijänä.