Vanha kone puksuttaa yhä virkeänä – arviossa Immortal

Julkaistu Infernossa 5/2023.

24.06.2023
IMMORTAL
War Against All
NUCLEAR BLAST

On myönnettävä, että kiinnostukseni Immortalia kohtaan on ollut koetuksella siitä alkaen, kun bändin toinen luova voima Abbath siirtyi soolouralle. Kahdeksan vuotta sen jälkeen homma on enää yhden miehen eli Demonazin show, ja mies saakin puhkuttua uudelle levylle odottamattoman paljon virtaa.

War Against All kuulostaa Immortalilta. Sillä pauhaa tutun kuuloinen riffivetoinen black metal, joka lainailee piirteitä death metalin ja eeppisen perushevin parista. Mittatikkuna on hyvä käyttää vuoden 2018 Northern Chaos Godsia, johon verrattuna uusi albumi on selkeää parannusta, etenkin alkupuolen kappaleilla.

Vaikka kyse on black metalista, Immortalin musiikissa on aina ollut oma osansa viihdyttävyyttä. 52-vuotiaan Demonazin otteissa kuuluu tietynlainen poikamainen into, ja Immortalin historiasta tuttujen juttujen kierrätystä on tuskin tehty aivan vakavin naamoin. Tämän huomaa vaikkapa Blashyrkh My Throne -biisistä.

War Against All on odotettua parempi Immortal-levy. Legendalta ei osaa vaatia tässä vaiheessa uraa yhtään mitään, mutta vanhan koneen puksutus tuntuu siltä, että tulossa saattaa olla enemmänkin kovaa tavaraa.

Lisää luettavaa