Vanha sotaratsu väsähtää – arviossa Accept

Julkaistu Infernossa 4/2024.

22.06.2024
ACCEPT
Humanoid
NAPALM

Teutonihevin jättiläinen Accept lienee kaikille tuttu nimi. Yhtyeen vaikutus heavy metalin historiaan on monialainen ja ennen kaikkea kiistaton.

Acceptin olemus kiteytyi pitkään pieneen mutta pippuriseen keulakuvaan Udo Dirkschneideriin, jonka käskevä ja laserinterävä raspi oli yksi orkesterin tavaramerkeistä. Kolmannen ja toistaiseksi viimeisen kerran Udo lähti yhtyeestä vuonna 2009, minkä jälkeen hänen paikalleen kiinnitettiin TT Quick -laulaja Mark Tornillo.

Sittemmin niin Udo kuin Accept on luonut määrätietoisesti omaa uraansa ja pukannut levyjä varsin säännölliseen tahtiin. Humanoid on Acceptin seitsemästoista levy ja kuudes sellainen Tornillolle.

Jenkkisolistin ensimmäinen albumi orkesterin riveissä, Blood of Nations (2010), oli melko vahva näyttö siitä, että vanhassa sotaratsussa riittää vielä puhtia. Samaa ei valitettavasti voi sanoa Humanoidista, joka tuntuu käyttäneen kaikki valttikorttinsa jo ennen puoliväliään.

Siinä missä Udon nimikkobändin viimeisin levy Touchdown (2023) oli ikämieheltä viriili suoritus, Humanoid tuntuu väsähtävän jo alkumetreillä. Ehkä paras on vasta tulossa?

Lisää luettavaa