Vanhuus ei paina – arviossa Brutality

Julkaistu Infernossa 5/2022.

23.08.2022
BRUTALITY
Sempiternity
EMANZIPATION

Jenkkikuolon kakkosketjuun jäänyt Brutality julkaisi debyyttinsä liian myöhään. Screams of Anguish (1993) on erinomainen julkaisu ja myös sitä seuranneet pari pitkäsoittoa toimivat mallikkaasti, mutta sen kummempaa uraa bändi ei saanut aikaiseksi.

Tällä vuosituhannella on tehty paluuta yhden pätevän pitkäsoiton ja erinäisten hajajulkaisujen muodossa. Sempiternity on eräänlainen kokoelma, joka pistää yhteen kaksi upouutta raitaa, pari uusintaäänitystä vuonna 2018 julkaistulta seiskalta sekä neljä livevetoa vuodelta 2019. Sinänsä toimivat uusintaversiot eivät tuo lisäarvoa yhä varsin murskaavilta kuulostaviin alkuperäisiin. Uudet kappaleet sen sijaan ovat sanalla sanoen todella jämerää tavaraa!

Brutalityn tyyli on edelleen se sama vanha eli keskivertoa brutaalimmalla ja ruhjovammalla otteella paiskottu death metal, joka väläyttelee paikassaan myös melodisempia kitarakuvioita. Uusia tuulia Sempiternity ei siis lupaa, mutta ukot ovat näemmä aivan törkeän kovassa vireessä.

Riveissä heiluu yhä kolme vanhaa jäsentä, ja kuten erittäin hyvältä soundaavat liveluennatkin todistavat, vanhuus ei näitä herroja paina.

Lisää luettavaa