Vapaasieluisuus on selvästi aistittavissa – arviossa Phallosopher

Julkaistu Infernossa 4/2021.

PHALLOSOPHER
(I)
INVERSE

Erikoisesti nimetty Phallosopher on tuore suomalainen black metal -projekti, jonka taustalta löytyy muun muassa Hexvesselin ja Kauko Röyhkän kanssa soittanut Jesse Heikkinen. Miehen visio mustasta metallista on odotetusti epäortodoksinen.

(I) riuhtoo ilmoille vaihtoehtoista black metalia, joka on kiitollisuudenvelassa niin Celtic Frostille kuin Dødheimsgardillekin. Albumin kerrotaan olevan sekavan maailmantilanteen kuva, minkä aistii sanoituksia näkemättä jo pelkistä erikoislaatuisista sävellyksistä. Ne tuntuvat olevan paljon muuta kuin vain mustavalkoinen kertaus genren klassikkolevyjen parhaista puolista.

”Minulle black metal edustaa irtautumista sekä ulkoisista että sisäisistä kahleista”, Heikkinen tokaisee kiekon lehdistötiedotteessa. Tämän kuulee myös (I):lta, jonka vapaasieluisuuden todellakin aistii. Phallosopher osaa myös käyttää vapauden järkevästi hyödykseen, sillä pelkän päättömän sekoilun sijasta Heikkinen on rakentanut ehjän kokonaisuuden, jolta paljastuu odottamattomia sävellyksellisiä koukkuja.

(I) on mielenkiintoinen pelinavaus, jonka toivoisi saavan ansaitsemansa huomion – vaikka eipä tällaisella musiikilla ole aiemminkaan kovin suuria kuulijamassoja kosiskeltu.

Lisää luettavaa