Vapautunutta tykittelyä Kvelertakin hengessä – arviossa Søstre

Julkaistu Infernossa 3/2023.

17.05.2023
SØSTRE
Søstre
LOYAL BLOOD

Kvelertakin nimikkodebyytti iski ilmestyessään vuonna 2010 kovaa. Energinen bändi onnistui naittamaan yhteen black metalin ja rockin kaavalla, jota ei ollut aiemmin todistettu. Levy lienee iskenyt kunnolla myös niin ikään norjalaiseen Søstreen, joka kulkee esikoisellaan tiukasti Kvelertakin hengessä. Tai suoraan sanottuna Søstre on kuin hieman yksitoikkoisempi ja koruttomampi versio Kvelertakista.

Yhtyeiden musiikit liippaavat todella läheltä toisiaan, eikä nuorempi nelikko edes yritä peitellä vaikutteitaan. Tämä antanee vapauden tykittää niin sanotusti täysillä, minkä porukka myös tekee. Albumi menee paikoin mukavasti jalan alle, eikä heikkoja hetkiä juuri löydy – eikä toisaalta ylimaallisen hienojakaan. Paketti on siis mukavasti asemissaan, mutta kaksitoistabiisinen tuntuu paikoin turhan tasapaksulta. Hagen er i skyggenin ja Kausalitetin kaltaisia kappaleita olisi toivonut enemmänkin.

Tämä kiekko saattaisi iskeä kovaa, jos Kvelertakia ei olisi koskaan ollut. Toisaalta siinä tapauksessa ei olisi Søstreäkään. Toivottavasti bändi luo jatkossa nahkansa paljastaen hieman nykyistä omaperäisempiä kuvioita.

Lisää luettavaa