Veteraani on vanhentunut tyylikkäästi – arviossa Messiah

Julkaistu Infernossa 2/2024.

07.04.2024
MESSIAH
Christus Hypercubus
HIGH ROLLER

Kasarilla perustettu Messiah on yksi niistä lukemattomista pitkän linjan puurtajista, jotka ovat jääneet useampaan kertaan lopettaneina ja palanneina ikuisiksi b-sarjalaisiksi. Tätä ei pidä ottaa suurena epäkohtana, sillä tällaisillekin yhtyeille on aikansa ja paikkansa. Sitä paitsi, kuinka moni vastaava veteraani voi sanoa tehneensä Extreme Cold Weatherin kaltaisen levyn, joka tunnistetaan laajemminkin, jos ei muuten niin kansitaiteestaan.

Christus Hypercubus on Messiahin toinen täyspitkä bändin viimeisimmän, vuonna 2017 tapahtuneen paluun jälkeen, eikä ollenkaan hullumpi sellainen. Ilmeisen tarinavetoisen albumin teknokraattinen tunnelma on kauttaaltaan tummasävyinen ja varautuneen uhkaava, mikä johtuu osin sävellysten aiempaa teknisemmästä – joskaan ei millään muotoa progressiivisesta – lähestymistavasta.

Niin kauas kuin yhtye on alkuaikojensa primitiivisestä deathin ja thrashin seoksesta tullutkin, sen voi todeta vanhentuneen tyylikkäästi ja menneen mielenkiintoiseen suuntaan. Statuksensa tuskin muuttuu suuresti aiempaa haastavamman materiaalin myötä, mutta se pitää sveitsiläiset ehdottoman relevanttina tapauksena.

Lisää luettavaa