Viihdyttävää avantgardistista kauhumetallia – arviossa Horrorgraphy

Julkaistu Infernossa 2/2024.

18.04.2024
HORRORGRAPHY
A Knight’s Tale
WORMHOLEDEATH

Vuonna 2017 perustettu Horrorgraphy soittaa doom- ja goottisävytteistä teatraalis-sinfonista metallia, joka lainailee tyylikkäästi vähän sieltä sun täältä.

Äärimetalliset kuviot tuovat mieleen niin vuosituhannen alun Rotting Christin kuin Moonspellin, toisinaan taas puhkutaan On Thorns I Layn malliin. Sen enempää nimiä tiputtelematta todettakoon, että ensikuuntelun perusteella kreikkalaisilla vaikuttaa olevan homma suht hyvin hanskassa.

Laulutyyli vaihtelee perusörinästä heleänkauniiseen tulkintaan. Lauluista ei ole ainakaan pulaa, sillä solisteja on peräti viisi. Multi-instrumentalisti Dimon’s Night hoitaa kaikki soittimet, kun taas Seek vastaa puhtaista lauluista ja Jason Tsolakis ja Ligmos oletettavasti hieman rankemmista tulkinnoista. Sopraanolaulajat Katerina Sougklakoy ja Sevi Spanou tuovat pakettiin oman feminiinisen ja operettimaisen lisänsä. Bonuksena levyllä vierailee itse Snowy Shaw, jonka ääntä kuullaan Prisonissa.

A Knight’s Tale on melko viihdyttävä paketti avantgardistista kauhumetallia. Yllättävyydestään huolimatta se ei kuitenkaan jaksa säväyttää määräänsä enempää.

Lisää luettavaa