Viihdyttävää ja mukiinmenevää, vaikka kieli onkin selvästi poskessa – arviossa Persekutor

Julkaistu Infernossa 8/2020.

Persekutor
Permanent Winter
Svart

Persekutorin kerrotaan olevan romanialaislähtöisen Vladislav ”Vlad the Inhaler” Bârladeanun projekti, joka yhdistelee musiikissaan AC/DC-koulukunnan hevirockia sekä Celtic Frostin ja Venomin kaltaisten bändien helvetillis-primitiivistä black metalia.

Todellisuudessa Persekutor on Ides of Gemini -yhtyeen miesten ”hassuttelubändi”, mutta musiikkityylin määrittely osuu täysin kohdalleen. Permanent Winter koostuu ronskisti rokkaavasta ja simppelistä mustasta metallista, joka ei ole lähellekään alansa parasta antia, mutta ei toisaalta sieltä heikoimmastakaan päästä.

Permanent Winter kertoo nimensä mukaisesti Karpaattien kylmistä talvista ja loputtomista lumihangista sekä niiden keskellä selviytymisestä. Ainoa lämmike on povitaskussa hölskyvä viinapullo. Jatkuva kuolemanvaara tuo touhuun asiaankuuluvan jännitteensä, mutta valitettavasti albumi itsessään ei onnistu kuulostamaan missään vaiheessa odotetun uhkaavalta tai vaaralliselta.

Persekutor tekee hommaansa selvästi kieli poskessa, mutta itse musiikki on toteutettu black’n’roll-asteikkoa käyttäen ihan mukiinmenevästi ja perinteitä kunnioittaen. Niinpä vajaa puolituntinen kuluu viihtyisissä merkeissä.

Lisää luettavaa