Viikonloppuöiden tunnelmaa – arviossa Nighthawk

Julkaistu Infernossa 5/2023.

23.06.2023
NIGHTHAWK
Prowler
MIGHTY

Nighthawk on basisti Robert Majdin sooloprojektina alkanut, muun muassa Captain Black Beardin ja The Night Flight Orchestran ukoista koostuva yhtye, joka soittaa perinteikästä AOR:ää ja ajatonta hard rockia. Mikin ääressä on Björn Strid, joka hoitaa hommansa upeasti, kuten aina.

Projektissa yhdistyvät tavallaan edellä mainittujen bändien parhaat puolet. Ulosanti on vähän rokimpaa ja ajoittain jopa hevimpää, mutta mukana on tuttua viikonloppuöiden tunnelmaa ja sanatonta haikeutta. Kappaleet ovat vain parin kolmen minuutin mittaisia, mikä on tässä lajissa oikea ratkaisu, sillä tyhjäkäynnille ei jää hirveästi tilaa.

Aika hitikkäästä materiaalista koostuva albumi on kepeää ja helppoa kuunneltavaa, josta tulee väkisinkin hyvälle mielelle. Synat ja Hammondit, joille on annettu aika mukavasti tilaa, tuovat biiseihin lisää syvyyttä. Keskelle levyä pistetyt KISS- ja Bruce Springsteen -coveritkaan eivät ole onneksi sieltä tylsimmästä päästä, vaan niihin on ihan oikeasti saatu jotain uutta.

Prowler on todellakin tsekkaamisen arvoinen kokonaisuus, joka saa ainakin allekirjoittaneen tutustumaan myös pari vuotta sitten ilmestyneeseen debyyttilevyyn.

Lisää luettavaa