Virkistävä tuulahdus kaiken äärimetallisössön seassa – arviossa Ishvara

Julkaistu Infernossa 1/2021.

27.03.2021
Ishvara
Shape of a Void to Come
DUSKTONE

Italialainen mustanpuhuva industrial metal on puskenut maailmalle muun muassa Aborymin ja Thee Maldoror Kollectiven, ja nyt samoissa jalanjäljissä hiippailee ensimmäisen albuminsa ulos saanut Ishvara.

Mainitun musiikki on onneksi paljon muuta kuin keskinkertaista black metalia pienillä konepulputuksilla, sillä bändin meno nojaa selvästi niin sanottuun ”moderniin metalliin” ja lienee kaivanut inspiraatiota edellä mainitulta Aborymilta sekä Sybreediltä. Välistä pintaan pulpahtelevat Vulture Industriesin kaltaiset kokeilulliset norjalaisnimet, joten vaikutteet ovat kohdillaan.

Kolkohkon soundimaailman takaa paljastuu vielä hieman raakileelta kuulostava bändi, jonka tekemisessä vaikuttaa kuitenkin olevan sopivasti ideaa ja ennen kaikkea yritystä, minkä kuulee paikoin hieman haparoivienkin otteiden seasta. Tekemisen meininki ja into ilmenevät myös kappaleista, jotka ovat hyvin sekalaista – osin sekavaakin – kamaa, joka kaipaisi toden teolla toimiakseen selkeyttä.

Ishvaran esikoinen on pätevä julkaisu, joka ei räjäytä pankkia mutta kuulostaa mukavalta ja jopa virkistävältä kaiken äärimetallisössön seassa. 2000-luvun alun henki on vahvasti läsnä.

Lisää luettavaa