Voimaa uhkuva näyte – arviossa Mānbryne

Julkaistu Infernossa 10/2023.

28.12.2023
MĀNBRYNE
Interregnum: O próbie wiary i jarzmie zwątpienia
MALIGNANT VOICES

Toimivaksi todetun Blaze of Perditionin jäsenten ympärille kasattu Mānbryne jatkaa kahden vuoden takaisen Heilsweg: O udręce ciała i tułaczce duszyn -debyytin linjaa. Sen tunnistaa puolalaiseksi ilman sanojakin, sillä musiikissa on paljon maansa black metal -tarjonnalle tuttuja piirteitä.

Blaze of Perdition ja Mgła ovat Mānbrynelle hyviä vertailukohtia. Bändin musiikki on suhteellisen suoraviivaista ja viehättävällä tavalla melankolista, mikä luo hyvää vastapainoa yleiselle brutaaliudelle. Yhtye ei kaihda pehmeämpiäkään tunnelmia, jotka palvelevat kappaleita mainiosti.

Mānbryne kulkee fiilispuoli edellä, ja se kuuluu. Tämä ei tarkoita missään nimessä kompuroivaa soittoa tai tunkkaista äänimaailmaa, vaan yhtye kykenee hyödyntämään taitotasonsa oikealla tavalla. Nelikolla on osaamista ja se osoitetaan mustan metallin kirjoittamattomista säännöistä piittaamatta.

Interregnum on voimaa uhkuva näyte. Jälki on monilta osin peruskamaa mutta samaan aikaan erikoisella tavalla kiehtovaa ja puoleensavetävää. Hyvä merkki albumin kestävyyttä ajatellen.

Lisää luettavaa