Yhdistää hienolla tavalla perinne-heavyn ja death doomin parhaat puolet – arviossa Moose Cult

Julkaistu Infernossa 8/2023.

06.11.2023
MOOSE CULT
Moose Cult
EAT LEAD AND DIE

Britanniassa majaileva Moose Cult soittaa kovin vakavahenkistä heavyä niin nimeensä kuin siihen nähden, millaisia huumoriveikkoja bändin tyypit ovat. Soittajilla on esimerkiksi sellaisia taiteilijanimiä kuin Jonny Moose ja Tommy Loose. Ensin mainittu äänitti kuulemma omat kitaraosuutensa ”silloin kun hänen olisi pitänyt olla töissä”.

Projekti on uusi, mutta ukoilla on taustaa muun muassa Monsterworks-, The Living Fields- ja Thūn-yhtyeissä. Bändin ideologiana on puhua luonnonsuojelun puolesta, minkä lisäksi se kehottaa ihmisiä perumaan suoratoistopalvelutilauksensa ja tukemaan artisteja suoraan. Näistä kavereista on pakko tykätä jo ennen kuin levystä on kuullut nuottiakaan!

Albumin yleistunnelma on hyvällä tavalla hyytävän pahaenteinen ja synkkä, mutta pieniä valonpilkahduksiakin näkyy. Kitarasoundit ovat kirkkaat, riffit isoja ja soolot huomattavan komeita, eikä wah-wahia säästellä. Basso jytää ja groovaa, ja solisti hoitaa niin örinät kuin kirkumiset vahvasti.

Seitsemän biisiä kattava debyytti ei ehkä keksi mitään uutta, mutta se yhdistää perinne-heavyn ja death doomin parhaat puolet mitä hienoimmalla tavalla.

Lisää luettavaa