Yhtye tietää, mitä on tekemässä – arviossa Tribulationin live-dvd

Julkaistu Infernossa 10/2019.

Tribulation
Alive & Dead at Södra Teatern
Century Media

Ruotsalaisen Tribulationin musiikin matka death metalista eräänlaiseksi rockin, goottiestetiikan ja äärimetallin sekoitukseksi tuntuu ehkä ajatuksena erikoiselta. Prosessi on kuitenkin ollut levy levyltä seurattuna hyvinkin johdonmukainen ja määrätietoisen oloinen.

Viisitoistavuotisjuhliaan viettävän Tribulationin ensimmäinen virallinen livejulkaisu kuvastaa uransa hyvään lentoon saaneen bändin nykytilaa mainiosti. Keikalla esitetty kappalemateriaali koostuu odotetusti kolmen viimeisen levyn tarjonnasta, joten kymmenen vuotta takaperin ilmestyneen The Horror -esikoisen kohtaloksi lienee jäädä hiljalleen ajan jalkoihin.

Kotimaaperällään esiintyvä nelikko tarjoilee pelkistetyn mutta tribulationmaisella tavalla tyylikkään keikan, jolla ei mässäillä turhilla erikoistehosteilla tai muilla tempuilla. Lavalla esiintyvä yhtye tietää, mitä on tekemässä, ja kvartetin soitto osoittaa, että varsinkin uudemmat kappaleet on suunniteltu erityisesti livetilanteita varten.

Alive & Dead on odotetun ajaton ja laadukas taltiointi, joka jättää bändistä takuulla juuri sen itsensä haluaman kuvan. Joskus on näemmä parasta pitää asiat mahdollisimman simppeleinä.