Yllätyksettömäksi orkesteria ei ainakaan voi kutsua – arviossa Destroyers of All

Julkaistu Infernossa 3/2019.

Destroyers of All
The Vile Manifesto
Mosher

Kerrankin metallibändi on osannut nimetä kappaleen sopivan itseironisesti: portugalilaisen Destroyers of Allin uuden albumin nelosraita Destination: Unknown kuvastaa sattumalta täysin sitä, missä bändi menee juuri nyt.

Jos The Vile Manifestolla olisi maltettu pysytellä levystä leijonanosan valtaavalla modernihkon death metalin ja teutonithrashin turvallisella tiellä, Destroyers of All olisi voinut napata pistetililleen puolikkaan kirveen enemmän. Perusasioiden äärellä runttaukset ja huudatukset groovaavat melko vietävästi.

En tiedä, johtuuko se latinoverestä vai mistä, mutta yhtye on päättänyt sotkea kappaleidensa sekaan niistä täysin irrallisia juttuja. Esimerkiksi mainittu Destination: Unknown kätkee sisälleen hämmentävän lattaristi funkahtavan väliosan, jolla ei ole niin minkäänlaista tekoa muun levyn kanssa.

Vastaavia rönsyilyjä löytyy levyn varrelta jos jonkinlaisia, joten yllätyksettömäksi orkesteria ei ainakaan voi kutsua. Tässä tapauksessa olisin silti nauttinut turpaanvetoni ihan rehellisesti päin näköä.