Ytimekkyydelle olisi tilausta – arviossa Langenneet

Julkaistu Infernossa 9/2021.

LANGENNEET
Aionin soihtu
MISANTROPIA

Tänä vuonna peräti kaksi albumia julkaissut Langenneet on yhden miehen projekti, joka keskittää black metalinsa langenneiden enkelien myytin käsittelyyn. Aihepiiri on sinällään mielenkiintoinen, mutta mahtaako Langennut-nimisen artistin musiikki kohdata teeman haastavuuden?

Aionin soihtu on musiikillisesti hyvin tavanomaista black metalia skandinaaviseen tyyliin toteutettuna. Kappaleet ovat itse asiassa niinkin keskivertoa tavaraa, että kuulija keskittyy väkisinkin pelkkiin sanoituksiin, jotka on karjuttu nauhalle rujosti mutta sopivan selkeästi.

Minulla ei ole aavistustakaan, minkä ikäisestä bändistä on kyse, mutta kaksi kokopitkää levyä vuodessa vaikuttaa sen verran kovalta tahdilta, että Langenneiden kannattaisi hieman priorisoida tekemisiään. Halu sanomiseen ja tekemiseen on varmasti suuri, mutta sävellykset ruoppaavat valitettavasti heikoimmillaan niin mutaisia pohjia, että ytimekkyydelle olisi tilausta.

Aionin soihtu olisi kaiketi pätevää tavaraa puolet lyhyemmäksi ep:ksi tiivistettynä. Nyt näyttää valitettavasti siltä, että Langenneiden musiikkispämmäys on käymässä sitä itseään vastaan.

Lisää luettavaa