Haastis: OZ tietää miten soitetaan

21.03.2011
Legendaarinen bändi palaa 20 vuoden tauon jälkeen vahvempana kuin koskaan.
Kuva: Vuosi sitten suomalainen hevilegenda OZ ilmoitti, että se tulee takaisin. Helmikuussa bändi antoi myrskyvaroituksen uudella Dominator-musiikkivideolla, ja nyt kesälle alkaa tippua festarikiinnityksiä. Levykin on lähes valmis. Teksti: Vilho Rajala Kuva: Soile Siirtola www.ozofficial.com Aivan liian usein bändit ovat asiansa kanssa liian nöyriä, eivätkä uskalla kehua itseään rehellisesti silloinkaan, kun siihen olisi aihetta. Onneksi on poikkeuksia. OZ tietää tasan tarkkaan, että sen ei tarvitse nöyristellä eikä teeskennellä. Rumpali Mark Ruffneck uhkuu itsevarmuutta. – Me ollaan nyt miljoona kertaa parempia kuin ennen, hän kiteyttää. OZ aloitti uransa Suomessa jo 1980-luvun alussa, mutta täällä aikaansa edellä ollutta bändiä ei silloin ymmärretty. Ruotsissa tärppäsi paremmin, ja Ruffneck ja laulaja Ape de Martini jäivät lopulta sinne asumaan. Bändin noste hiipui 1980-luvun jälkipuoliskolla, ja viimeisen kerran OZista kuultiin vuonna 1991. Kunnes sitten vuonna 2010 bändi ilmoitti palaavansa takaisin. Nyt kokoonpanossa ovat Ruffneckin lisäksi alkuperäismiehet basisti Jay C. Blade ja Ape de Martini sekä uudet kitaristit Costello Hautamäki ja Markku Petander. Tämä bändi ei halunnut riveihinsä mitään keskinkertaisuuksia. – Me ollaan lähdetty siitä nyt ihan kaikessa, että otetaan parhaat miehet tekemään tätä hommaa, Ruffneck sanoo. – Me ollaan kaikki vanhoja miehiä, me tiedetään miten soitetaan. Työnimellä Greatest Blitz kulkeva uusi levy on valmistumaisillaan. Viimeinen biisi saadaan kuulemma purkkiin tällä viikolla. Levy tulee sisältämään sekä uusia biisejä että vanhoja uusina versioina. – Ne uudet versiot ovat x kertaa parempia kuin vanhat. Ne kulkee nyt niin hyvin tämän uuden kokoonpanon kanssa, että se on ihan järkyttävää. Sanomattakin on selvää, että uudet biisit eivät häpeä vanhojen rinnalla tippaakaan, ainakaan mikäli Dominator-musiikkivideosta voi jotain päätellä. – Meillä ei ole mitään koreografiaa, me ollaan vaan oma itsemme. Ei meidän tarvi miettiä mitään, me vaan soitetaan, Ruffneck sanoo. OZ on kiinnitetty keikalle toistaiseksi kaksille ruotsalaisfestareille, Muskelrockiin ja Sweden Rockiin. Lisää kiinnityksiä on tulossa, mutta mitään ei julkisteta ennen kuin nimet ovat paperissa. – Kyllä me Suomeenkin mielellämme tullaan heti kun saadaan siihen sopiva tilaisuus. Vaikka me sieltä lähdettiin silloin 1983, ei me Suomea olla hylätty missään nimessä. Ruffneck odottaa keikkoja intoa täynnä. – Se on ihan selvä, että niistä tulee ihan valtava juttu. Meillä on nettisivuilla kävijöitä yli 50 maasta. Vaikka me ollaan se epämääräinen bändi, joka lopetti silloin joskus, nyt me tullaan takaisin ja vedetään täysillä.

Vuosi sitten suomalainen hevilegenda OZ ilmoitti, että se tulee takaisin. Helmikuussa bändi antoi myrskyvaroituksen uudella Dominator-musiikkivideolla, ja nyt kesälle alkaa tippua festarikiinnityksiä. Levykin on lähes valmis.

Teksti: Vilho Rajala Kuva: Soile Siirtola www.ozofficial.com

Aivan liian usein bändit ovat asiansa kanssa liian nöyriä, eivätkä uskalla kehua itseään rehellisesti silloinkaan, kun siihen olisi aihetta.

Onneksi on poikkeuksia. OZ tietää tasan tarkkaan, että sen ei tarvitse nöyristellä eikä teeskennellä. Rumpali Mark Ruffneck uhkuu itsevarmuutta.

– Me ollaan nyt miljoona kertaa parempia kuin ennen, hän kiteyttää.

OZ aloitti uransa Suomessa jo 1980-luvun alussa, mutta täällä aikaansa edellä ollutta bändiä ei silloin ymmärretty. Ruotsissa tärppäsi paremmin, ja Ruffneck ja laulaja Ape de Martini jäivät lopulta sinne asumaan.

Bändin noste hiipui 1980-luvun jälkipuoliskolla, ja viimeisen kerran OZista kuultiin vuonna 1991. Kunnes sitten vuonna 2010 bändi ilmoitti palaavansa takaisin.

Nyt kokoonpanossa ovat Ruffneckin lisäksi alkuperäismiehet basisti Jay C. Blade ja Ape de Martini sekä uudet kitaristit Costello Hautamäki ja Markku Petander. Tämä bändi ei halunnut riveihinsä mitään keskinkertaisuuksia.

– Me ollaan lähdetty siitä nyt ihan kaikessa, että otetaan parhaat miehet tekemään tätä hommaa, Ruffneck sanoo.

– Me ollaan kaikki vanhoja miehiä, me tiedetään miten soitetaan.

Työnimellä Greatest Blitz kulkeva uusi levy on valmistumaisillaan. Viimeinen biisi saadaan kuulemma purkkiin tällä viikolla. Levy tulee sisältämään sekä uusia biisejä että vanhoja uusina versioina.

– Ne uudet versiot ovat x kertaa parempia kuin vanhat. Ne kulkee nyt niin hyvin tämän uuden kokoonpanon kanssa, että se on ihan järkyttävää.

Sanomattakin on selvää, että uudet biisit eivät häpeä vanhojen rinnalla tippaakaan, ainakaan mikäli Dominator-musiikkivideosta voi jotain päätellä.

– Meillä ei ole mitään koreografiaa, me ollaan vaan oma itsemme. Ei meidän tarvi miettiä mitään, me vaan soitetaan, Ruffneck sanoo.

OZ on kiinnitetty keikalle toistaiseksi kaksille ruotsalaisfestareille, Muskelrockiin ja Sweden Rockiin. Lisää kiinnityksiä on tulossa, mutta mitään ei julkisteta ennen kuin nimet ovat paperissa.

– Kyllä me Suomeenkin mielellämme tullaan heti kun saadaan siihen sopiva tilaisuus. Vaikka me sieltä lähdettiin silloin 1983, ei me Suomea olla hylätty missään nimessä.

Ruffneck odottaa keikkoja intoa täynnä.

– Se on ihan selvä, että niistä tulee ihan valtava juttu. Meillä on nettisivuilla kävijöitä yli 50 maasta. Vaikka me ollaan se epämääräinen bändi, joka lopetti silloin joskus, nyt me tullaan takaisin ja vedetään täysillä.

Lisää luettavaa