Chicken à la Sacrifice

20.06.2014

Tarpeet
– kokonainen maustamaton broileri
– 3–5 porkkanaa
– pieni tölkki olutta
– 3 kynttä valkosipulia
– 1 rkl juoksevaa hunajaa
– 1 tl grillimaustetta
– suolaaMausteseos:
– 1 tl paprikajauhetta
– 1 tl mietoa chilijauhetta
– 1/2 tl suolaa
– ripsaus sokeria
– 2 rkl Poppamiehen
Vampyree-kastiketta
– loraus oliiviöljyä

Tonacatecutlille tai muulle valitsemalleen henkiolennolle voi tarjota monenlaisia uhrilahjoja. Nokialaisen vanhan liiton kalmakoplan Purtenancen kitaristin Villen palvonnan ja uhrauksen kohteena on kana.

 

Tee näin:
1. Huuhtaise broileri ja kaiverra sormin näppärin tilaa nahan ja lihan väliin. Sekoita mausteseos ja hiero se broileriin (myös vatsaonteloon ja nahan alle). Pistä broitsku maustumaan viileään, kolme neljä tuntia riittänee.
2. Ota oluttölkki ja juo siitä reilu puolet. Töki saksilla tölkin yläosaan toistakymmentä reikää ja pyörittele saksenkärjellä reiät reilunkokoisiksi.
3. Kuori valkosipulinkynnet, pistä ne puristimeen ja siirrä syntynyt mähmä oluttölkkiin.
4. Ota kana lepopaikastaan ja tunge tölkki syvälle hanuriinsa. Istuta otus tölkkeineen pystyyn uunivuoan päälle ja anna vielä kokonaisvaltainen hieronta Vampyree-soosia ja oliiviöljyä liukasteena käyttäen.
5. Siirrä kana uuniin, joka odottaa noin 180 asteen lämpöisenä.
6. Kuori porkkanat ja leikkaa ne noin puolen sentin vahvuisiksi pitkulaisiksi siivuiksi. Paistele porkkanoita paistinpannulla runsaassa voissa ja lisää ropsaus suolaa sekä grillimaustetta.
7. Kun porkkanat alkavat olla puolikypsiä, sammuta levy ja lisää ruokalusikallinen hunajaa.
8. Kun kana on ollut uunissa noin puoli tuntia, kippaa porkkanat vuokaan alttarillaan istuvan kanan ympärille ja pistä porukka takaisin uuniin vielä puoleksi tunniksi.

Kanan valmistuttua älä turhaan tee tiskiä, vaan siirrä koko setti vuoassaan pöytään ja ala silpoa veistä ja haarukkaa apuna käyttäen uhria porkkanoiden sekaan ja sitä myöten suuhun. Tarjoa kaverina kuskusia.

Villen oma luonnehdinta:
”Tässä on yksi versio tuhannen variaation tölkkikanasta, jossa kohtaavat mukavasti kanan mausteisuus ja makeat porkkanat. Yksi hyvistä ominaisuuksista on se, että lintu ei pääse tölkin ansiosta kuivumaan helposti, vaikka unohtuisi uuniin vähän pidemmäksikin aikaa. Tästä on tullut tehtyä melko monta versiota sekä miedompana että tulisempana, mutta tässä maistuu vähän kanakin.”

Megan tuomio:
”Sodomin ystävänä ns. tölkkihanurikanan valmistaminen ja nauttiminen on perin mieluisa homma. Sodomy and Lust! Kokonaiseen grillattuun kanaan tulee satunnaisen säännöllisen väliajoin törkeä himo, ja yksi suurimmista nautinnoista onkin silpoa tuoreen ranskanleivän päälle riskejä paloja kaupan grillitiskiltä metsästetystä tipusta ja vetää kupu soikeaksi kahvin kera.
Meillä Tampereella ymmärretään kyllä kanansiipien syömisen päälle, mutta naapurikylä Nokian sekä Yngwie J. Malmsteenilta opitun viisauden myötä enemmän on todellakin enemmän. Tylsäntympeät broilerinkoivet voidaan tässä seurassa unohtaa tykkänään. Jo tölkkineste tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, eikä amerikkalaisen hapatuksen arkkityyppi, musta kolajuoma sekään ole varmasti huono vaihtoehto, erilaisista mausteista puhumattakaan. Mikäli seremoniaan osallistuvat porkkanapalvojat kaipaavat mielestäsi suitsukkeita uskonnollisen hurmion kasvattamiseksi, sopii tarkoitukseen parhaiten rakuuna, timjami tai muut vastaavat yrtit, roseepippuria unohtamatta.
Pelonlietsonta- ja kieltojenvaadintakerhon väitteitä tölkistä kanaan mahdollisesti liukenevista myrkyistä ei kannata uskoa, ja vaikka ne todenperäisiä olisivatkin, kannattaa pitää mielessä, että kaikki ruisleipääkin syöneet ovat ennen pitkää menehtyneet. Menu kelvannee myös kannibaalien ruokailuhetkeen, josta paluun toissa vuonna tehneen Purtenancen Hour of the Cannibal -biisi oletettavasti kertoo.”

 

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa