Helvetin musta oksennus

01.05.2015

Mikä sopisikaan paremmin death metal -kitaristin lautaselle kuin sakea, helvetin musta oksennus? Ei mikään, jos Torture Pulsen Kimmo ”Kimmortal” Honkakoskelta kysytään. Ruokarukousta mies ei sentään lausu, ei edes tämän annoksen edessä.

Tarpeet
– n. 400 g eli pari pötköä mustaamakkaraa
– 140 g pekonia
– 250 g mustaa tagliatelle-pastaa
– about ruukullinen basilikaa
– 2 kpl punaista chiliä
– 1/2 tl muskottipähkinää
– 1 tl mustapippuria
– 4–5 dl kuohukermaa
– 1/2 dl parmesaanijuustoa
– voita ja ruokaöljyä

Tee näin
1. Pilko chilit ja poista siemenet. Silvo basilikanlehdet muutamaan osaan. Mustamakkara kannattaa pätkiä noin sentin siivuiksi.
2. Paista pekonit rapsakoiksi ja aseta talouspaperille lepäämään. Laita pastankeittovesi lämpenemään.
3. Paahda chilejä hetki pekonirasvassa. Lisää perään mausteet ja basilika. Pätki pekonit noin kahden sentin paloiksi ja heitä takaisin pannulle.
4. Kaada päälle puolet kermasta. Pyörittele hetki ja kaada seos kattilaan. Keitä hiljalleen kasaan. Kun seos näyttää sopivan synkeältä, lisää loput kermat. Nosta pannu pois liedeltä ja pyyhkäise enimmät kermat pois talouspaperilla. Hifistit voivat käyttää kahta eri pannua.
5. Tässä vaiheessa pastavesi jo varmaan kiehuu, joten töräytä pastat kattilaan.
6. Kuumenna voi–öljy-seos pannulla ja lisää makkarat. Paista pintaan hieman lisää mustaa. Lisää samaan aikaan parmesaani kastikkeeseen ja anna sulaa.
7. Kun makkarat ovat saavuttaneet halutun mustuusasteen, kaada kastike pannulle. Pyöräytä, ja valmista on. Kippaa lautaselle pastan päälle, ja kaveriksi jotain rehuja.

Kimmon luonnehdinta:
”Mustamakkara on pohjoisesta perspektiivistä hyvinkin eksoottinen eväs. Siis mainiota vaihtelua kana–possu–nauta-linjaan. Kuohukermaa ei todellakaan kannata korvata millään kevytlitkulla. On kokeiltu, ja eihän se toimi. Myöskään chilin kanssa ei kannata pelleillä, sillä emmehän halua makujen peittyvän chilin alle. Pastan taas voi korvata perus-tagliatellella, tai muulla vastaavalla, sillä menetys on ainoastaan visuaalinen. Kun ainekset ovat näinkin rautaiset, epäonnistuminen on hankalaa. Sapuska on todella heavy, ja aterian jälkeen löytääkin itsensä yleensä sohvalta tajuttomana ja kuolaavana. Koomaevästä kansalle.”

Megan tuomio:
”On ne oululaiset härskin nerokkaita. Sekaantuvat nyt meidän tamperelaisten kansallisruokaan ja tekevät siitä vielä pastaa! Kaikkihan tietävät, että musta on parhaimmillaan sellaisenaan Tammelan torilla, nälän koosta riippuen joko eurolla tai kahdella nautittuna. Vaan eipä sillä, ovatpahan hurjimmat tehneet mustasta jopa jäätelöä. Mustapastasoossi veisi ilman herkullisia lisäkkeitäkin kielen pötsin pohjalle, mutta niiden ansiosta siitä tulee entistäkin herkullisempi, överimpi ja lähes eksoottinen juhlaruoka, muutenkin kuin ulkonäöltään. Kermaakin löytyy sen verran rivosti, että ei ihme, jos syke alkaa piinata nauttijaa muutama vuosi sapuskan arkimenuun sisällyttämisen jälkeen.”

 

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa