Maailman­parantajan pasta – kokkausvuorossa Funeral for the Masses

Resepti julkaistu Infernossa 4/2017.

19.03.2019

Edellisessä numerossa vanhan koulukunnan death metalia mättävän Skeletalin rumpali Josa esitteli vanhan liiton perusruokaa eli pottua ja kalaa. Funeral for the Massesin kannuttajalla Nikolla on puolestaan tarjota nykyaikaisempi näkemys brutaalista metallista ja yksinkertaisesta arkieväästä.

 

Tarpeet
– 2 pkt SoFine-tomaatti-basilikatofua
– 4 dl Planti-kaurakermaa
– pienehkö sipuli
– 1–2 paprikaa maun mukaan
– tulista paprikajauhetta
– tuorebasilikaa
– valkosipulimurskaa
– n. 200 grammaa
– täysjyväspagettia

Tee näin:
1. Katkaise spagetit ja laita ne kiehuvaan suolattuun veteen.
2. Pilko tofut kuutioiksi ja paista niitä pannulla runsaassa öljyssä niin kauan, että pinta on kullanruskea. Muista sekoitella.
3. Samalla kun paistat tofuja, ala pilkkoa paprikaa ja sipulia pieniksi kuutioiksi. Lisää kuutiot sekaan sitä mukaa, kun ne on pilkottu. Paprika ensin.
4. Kun tofut ovat paistuneet sopivasti, lisää kaurakerma ja hienonnettu basilika.
5. Lisää paprikajauhetta sen verran, että väri muuttuu vaaleasta punertavaksi, ja perään valkosipulimurskaa oman maun mukaan.
6. Keitä kastike kokoon ja kaada spagetista vedet pois. Lisää spagetti soosin sekaan, sekoita ja nauti hyvän oluen kanssa mieluiten itseä paremmassa seurassa.

Nikon luonnehdinta:
”Tää ruoka on ihan omia arkisuosikkeja nykyään. Se on helppo tehdä ja ainekset löytyy kaapista lähes aina. Tässä on kivasti vähän potkua, ja yrttejä on kiva käyttää kaikessa ruuanlaitossa. Eri makujen käyttö on yleensä vierasta suomalaisille, ja kannustankin kaikkia laajentamaan maustehyllyn valikoimaa suolasta ja pippurista yrtteihin ja esimerkiksi itämaisiin mausteisiin. Jättäkää grillimausteet kuitenkin sinne snägärille yöllä. Tää on helppoa, maukasta ja lompakkoystävällistä perusruokaa.”

Megan tuomio:
”Tofu ei ole koskaan kuulunut suosikkivegeaineksiini haperon, pyyhekumimaisen rakenteensa ja mauttomuutensa takia, marinoi tai maustoi sitä kuinka paljon ja millä keinoin tahansa. Tämäkään resepti ei päätäni käännä. Tomaatti-basilikatofussa on tosin hieman yllättäen vähän enemmän makua kuin muissa maistamissani tofuissa. Hyvää proteiinimassaahan tofu on, siinä missä halvin mahdollinen lenkkimakkarakin, jos laatu tai maku ei ole ykkösprioriteetti. Kuten aiemminkin on monesti todettu, kermaan upottaessa on melkein se ja sama, mitä sinne upottaa, eikä tämäkään vegesapuska ole poikkeus sääntöön. Tuoreessa basilikassa on mahtavat aromit, mutta sitä ei kannata säästellä tai unohtua imppaamaan. Runsaalla kädellä sekaan vaan, yhdessä valkosipulin kanssa, ja maku on taattu. Ei-hc-vegaanit voivat koristella lopputulosta halutessaan myös parmesanilla.”

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa