Molestorin munakasmättö

17.10.2014

Molestor Kadotukselle ei ole monikaan asia pyhä, mutta bändiensä Blasphemous Devotion (ex- Anal Blasphemy), Musta Kappeli ja Genital Amputation lisäksi sitä on myös ruoka. Senkään kanssa ei leikitä.

Tarpeet
– 3 kananmunaa
– 200–400 g jauhelihaa
– suolaa
– grillimaustetta
– pekonia
– puolikas tuorekurkku

Tee näin:
1.  Lyö jauheliha paistumaan. Pannua ei tarvitse voidella, koska jauhelihasta (only sikanauta is real!) irtoaa sen verran rasvaa paistoprosessiin. Ruskista ja mausta jauheliha. Siirrä se sivuun lautaselle.
2. Laita neljä viisi siivua pekonia paistumaan samoihin rasvoihin. Pekonit kelpaavat maisteltaviksi munakkaan laiton aikana ja myös sen kylkeen itse aterialla. Ne myös tarjoavat bonuksena rasvallaan munakkaaseen hyvää pekoniaromia.
3. Riko kulhoon kolme munaa ja lisää kolme ruokalusikallista vettä, ripaus suolaa sekä grillaus- tai paprikamaustetta. Vatkaa kevyesti tasaiseksi (älä vaahdota) ja kaada rasvaiselle pannulle tasaiseksi lätyksi. Paistele hyvällä lämmöllä, muttei täydellä teholla, ja kurki välillä sen verran lätyn alle, ettei kärvenny. Kun lätty on sen verran kypsä, että se pysyy kasassa, käännä ympäri. Toiselta puolelta paistetaan vain hetki, niin että tavara kiinteytyy. Käännä sitten takaisin ympäri ja väännä hella kiinni.
4. Kippaa lätyn toiselle puoliskolle reilusti jauhelihaa ja turauta sinappia ja ketsuppia. Taita lätty keskeltä jauhelihojen päälle ja siirrä lautaselle siellä odottavien pekonien luo (jos niitä on ylipäätään jäänyt maisteluilta jäljelle).
5. Jotta annos ei menisi ihan totaalirasvaiseksi, leikkaa kurkusta paloja munakkaan kylkeen. Muutama kurkunsiivu tuo tällaisen rasvasuolapommin seassa ihan mukavaa raikkautta ja tervetullutta vastapainoa.

Molestorin luonnehdinta:
”Tässäpä lihanystävän raskas aamupala tai riittoisa päiväruoka, jonka tarjoama proteiinipläjäys ja rasva pitävät kylläisenä ilman turhia höttöhiilareita. Vihan­neksia voi pilkkoa kylkeen enemmänkin, makunsa mukaan, tai laittaa jopa paprikaa munakkaan sisään. Juomaksi sopii iso lasi jääkylmää maitoa, ja juomapuolta kannattaa pitää lähettyvillä vielä pitkään syömisen jälkeenkin, sillä jano yllättää varmasti.”

Megan tuomio:
”Munakkaan tekoa tuli opeteltua 30 vuotta sitten kotitalouden tunneilla, ja vaikka opit eivät ole kadonneet mihinkään, skuugelit tulee useimmiten keitettyä tai paistettua munakkaaksi tekemisen sijaan. Tärkein oppi koulu­ajoilta on valkopepen eli -pippurin käyttö munakkaan maustamisessa perinteisen suolan lisäksi.
Munakas on vähän kuin pitsa taikka tortilla. Sen päälle ja sisään voi peri­aatteessa laittaa melkeinpä mitä tahansa, mikä kiihottaa omia maku­hermoja, tai mitä kaapista nyt sattuu löytymään. Näin vuoden synkimmän juhlan aikoihin sisälmyksiksi voi tunkea hyvin kinkunrääppeitä. Munalla kelpaa mennä pyhien jälkeen töihinkin.
Juustoraastetta muniin sekoittamalla saa mukavaa ekstraenergiaa, ja tokihan täytettä voi halutessaan mehustaa myös oman maun mukaisella sulatejuustolla. Ja jos oikein iso nälkä on, tai ruokittavia suita on enemmän kuin yksi, munakas­rullan tekeminen ei vaadi juurikaan enempää aikaa, vaivaa tai aineksia.”

 

Heavy Cooking Club on Infernon oma ruokakerho, jota vetää lehden sivuilla tutkiva kulinaristi Miika “Mega” Kuusinen. Raskas musiikkimaku vaatii raskaat ruoat!

Lisää luettavaa