Inferno tarjoaa: kuuntele uusi OZ-levy!

16.11.2011

Suomalainen heavy metal -legenda palaa 23.11. ilmestyvällä Burning Leather -levyllään näyttämään, miten sitä heviä oikein soitetaan. Toimivatko uudet versiot vanhoista biiseistä, entä uudet biisit? Kuuntele itse! Mukana myös basisti Jay C. Bladen kommentit!

Kuva: Soile Siirtola www.ozofficial.com

[TÄMÄ KUUNTELUKAMPANJA ON PÄÄTTYNYT.]

Dominator

Sain idean biisiin leffasta Miehet jotka vihaavat naisia. Pääsadisti-ihmishirviö elokuvassa voisi hyvin olla se Dominaattori. Ihmismielen synkät syöverit tulee koluttua tekstissä. Kappaleena hiukan erilaista OZia, johtunee pitkästä kirjoitusbreikistäni tämän tyylistä matskua veistellen.

Searchlights

Nyt saatiin tähän se vankilan karkupillikin, mitä aina on haluttu. Selvää pässinlihaa alusta loppuun. Lead bites!

Let Sleeping Dogs Lie

Petander makasi nilkka murtuneena kalja kädessä jossain ja minä soittelin komppikitaroita. Onneksi hän oli jo saanut omat komppinsa äänitettyä kotistudiossaan. Tätä biisiä ruuvattiin uuteen uskoon rumpujen äänitysvaiheessa. Tokion tyttärestä lauletaan, ja onhan sellaista tullut tapailtua jopa elämänkumppaninakin. Tämä teksti tosin syntyi paljon ennen sitä, silkan mielikuvituksen tuotteena. Jotain yllättävän scorpionsmaista tuossa loppurytinässä on, ainakin kitaroiden osalta.

Fire in the Brain

Sitä samaa “mänttäystä” kuin se alkuperäinenkin. Ape vaan laulaa huolellisemmin ja paremmin. Rytmiryhmäkin on enemmän valveilla vuonna 2011.

Seasons in the Darkness

Tässä on vahvoja Dio/Sabbath-vaikutteita ja klassisia riffejä. Yllättävän pelottavakin tunnelma jossain kohtaa, biisi ikään kuin ottaa vallan soittajista. Taitaa olla OZin pisin kappale ikinä. Ape revittää hienosti vibratovokaaleja, tällaisia meidän kaikki biisit varmaan olisivat, jos hän saisi päättää. Joten tällaista osastoa on varmaan tiedossa jatkossakin.

Turn the Cross Upside Down

Petander teki paljon uusia kitarajuttuja ihan keskenään, ja ne sopivat mukaan erittäin hyvin eivätkä kuitenkaan hyppää naamalle sieltä seasta. Minäkin halusin lisätä jotain, siitä takaperoisviesti suvantokohdassa. Mutta milläs kuuntelet cd:tä väärinpäin? Pitää olla ProTools tmv. Toivottavasti vastaa kaikkien odotuksia, onhan tämä sen verran iso biisi meille.

Burning Leather

Levyn nimikkobiisi kertoo olennosta, joka pölähtää Maa-planeetalle jostain galaksien syövereistä ja päättää ottaa kaiken haltuun. Silkkaa sci-fiä siis. Eräänlainen pastissi Transformers/Cloverfield-akselilta tekstin puolesta. Tätä veivattiin Tukholmassa jo ikiajat sitten mutta pääsi levylle vasta nyt. Kuriositeettina mainitakseni, kun OZ oli periaatteessa hajonnut, Quorthon päätti käyttää tilaisuutta hyväkseen ja teki biisin nimeltä Burnin’ Leather, juuri niin kuin meidänkin alkuperäisversiomme kirjoitettiin. No hard feelings, Ace.

Gambler

Pelimiehen tarina siitä, miten raha mielessä on aina sydän kylmänä. Gambler on supersuosittu fanien keskuudessa, se oli pieni yllätys. Kyllä tämäkin minusta on alkuperäistä parempi, vaikka makuasiahan tuo on aina.

Enter Stadium

Tämän tein täysin tilaustyönä rumpalimme ideaohjeiden mukaan. Lauletaan Apen kanssa vuorotellen ja luodaan vanhan ajan stadionmetallifiilistä. Uusi kitaristi Michel pääsi tässä näyttämään ekan kerran mistä miehen sooloranka on tehty. Komeasti vetää.

Total Metal

Jäi aikanaan kaivelemaan kun joku ”tuottaja” möhli tämänkin biisin miksauksen totaalisesti. Nyt se kuulostaa siltä mitä haettiin jo 1984. Ei kannata kuunnella auton ratissa, jos haluaa pitää korttinsa tai henkensä. Push down the pedal, man.

Third Warning

Epäonnistuminen oli vielä jyrkempää alkuperäisen TW:n kanssa, ja se sama uuvatti väänteli taas nappeja konupäissään. Uusi versio on tanakka ja jotenkin… raikkaampi.

Lisää luettavaa