Inferno 1/2020: Stam1nan Antti Hyyrynen, Steve Harris, Rage, Lauri Porra, vuoden levyt ja livekuvat, Gang Green…

Sadasseitsemäskymmeneskuudes Inferno julki perjantaina 24. tammikuuta.

22.01.2020

Hyvää uutta vuotta ja vuosikymmentä. Infernon sisuksissa nämä starttaavat Juutilaisen Jonin Sytykkeillä, jotka koostuvat akteista Crimson Sun, Dead Cosmonaut, Dead End Finland, Aethyrick ja Amberian Dawn.

Heavy Cooking Clubissa nautitaan ”helvetin hyviä enchiladoja” hc-bändi Out of Breathin Villen komennossa, ja kolumnisivulla Jukka Hätinen haikailee Vain elämää -kiintiöhevarin perään.

Kansikuvan on jälleen ampunut alan mestari, Infernon AD Markus Paajala, ja itse kannen viisaama juttu käsittelee paitsi Stam1nan kymmenvuotiasta Viimeinen Atlantis -albumia myös samannimistä romaania, jonka haastateltavamme, mainitun yhtyeen nokkamies Antti Hyyrynen, julkaisee piakkoin kotimaisen kirjakustantamon suotuisalla avustuksella.

Kirjoihin kajotaan myös suurteemamme ykkösosassa. Infernon lukupiiri -nimellä kulkeva ruoja-ties-kuinka-moniosainen juttukokonaisuus antaa äänen lukeville metalliartisteille. Mitä he lukevat, miksi ja miten se vaikuttaa heidän taiteeseensa?

Rage. Kuva: Jörg Tochtenhagen

Muita haastateltavia ovat mm. toisen British Lion -levynsä julkaiseva Iron Maiden -legenda Steve Harris, Rage-yhtyettään vuosikymmeniä luotsannut saksalaisherrasukkeli Peavy Wagner ja vähän kaikenlaisen musiikin monitoimimies, Stratovariuksen basistintontilta parhaiten tunnettu Lauri Porra.

Menneeltä vuodelta tutkitaan paitsi sen mielestämme parhaita levyjä myös Infernossa tai sen netissä julkaistuja livekuvia. Vanhassa liitossa sukelletaan bändin nimeltä Gang Green olutsammioon. Salamyhkä-palsta puolestaan täyttyy Danger Danger -orkesterin debyytin hehkutuksesta.

Demons & Wizards.

Arvioiden pääosassa on ensi kuussa julkaistava uusi Demons & Wizards -albumi, ja demotkin ovat messissä pitkästä aikaa, tähtenään Chaosform-niminen yhtye.

Eiköhän tällä vuoden ja vuosikymmenen alkuun päästä. Perjantaina 24. tammikuuta!

Lisää luettavaa