Inferno 1/2016: Megadeth, Lost Society, Viikate, Dream Theater Avantasia, Amoral & Omnium Gatherum, Lemmy…

Myös järjestysnumerolla 133 tunnettu aviisi laatikoissa ja lehtipisteissä perjantaina 29.1.

27.01.2016

No niin, uusi vuosi, uudet kujeet, paitsi että painettu Inferno starttaa ihan entiseen malliin Päänavauksen jälkeen Sytykkeillä – joskin tarjoilemme tästä lähin viisi sivun juttua. Tällä kertaa sytyiksi päätyivät Secrets of the Moon, Pyuria, Enshine, Chaos Echœs ja Wolfhorde.

Kolumnivuorossa on Teemu Suominen, joka kuuluu näemmä siihen kansalaistemme joukkoon, joka ei sulattanut Hätisen Jukan kohua herättänyttä Slayer-kolumnia. HCC-keittiössä kokkailee monesta tuttu äärimetallikeijo, joka kulkee nimellä Spellgoth.

ben_markus

Kuusi jäsentä. Miltei sama perustamisajankohta. Tyylilajina progelle antautuva metalli. Seitsemäs levy tulollaan. Jo tässä lienee riittävästi yhtäläisyyssyitä tunkea yhtyeet Amoral ja Omnium Gatherum samaan haastatteluun – eivätkä yhtäläisyysmerkit toki lopu tähän. Baarinpöydästä käsin avautuivat kitaristi-biisintekijät Ben Varon ja Markus Vanhala.

DREAM_THEATRE_SHOT

Dream Theater liittyy taisteluun suoratoistettua kertakäyttömusiikkia vastaan julkaisemalla tuplamittaisen, sulkakynä sauhuten käsikirjoitetun teema-albumin. Aiheesta puhuu jälleen kitaristi, nyt John Petrucci -niminen.

LostSociety2016b

Lost Society, nuo melkoiset veijarit Jyväskylästä, on kasvamassa selkeästi aikuisikään, mikä näyttäytyy muun muassa mietitympänä ja monipuolisempana levykokonaisuutena. Vaan ovatko jutut ennallaan? Sehän on luettavissa, kun Samy Elbanna avaa turpavärkkinsä.

Joskus se, että artisti ei sitä avaa, kertoo enemmän kuin arkullinen automaattiohjattuja sanoja. Näin taisi käydä ruotsalaisen Witchcraftin tapauksessa, kun masentunut keulahahmonsa Magnus Pelander ei meinannut saada sanaa suusta, vaikka kysymykset liitelivät kunnon sfääreissä – tai ehkä juuri siksi. No, viihdyttävä juttu syntyi joka tapauksessa.

viikate122015hires9

Ja sitten taas artistiin, jonka suu käy kuin suomikonepistooli: Viikatteen Kaarle. Yhtyeeltään on juuri ilmestymässä uusi albumi, joo-o, mutta mepä käsittelimme sitä vain viitteenä ja paneuduimme tarkemmin osan Viikatteen syltyistä tarjonneeseen tehtaaseen: 90-lukulaiseen death metaliin. Mitäpä veikkaatte, onko Entombed mainittu?

Melkoinen tehdas on muuten Tuskassakin ensi kesänä esiintyvä saksalaismetalliooppera Avantasia. Sielunsa ja johtajansa, vähän kaikesta papattava Tobias Sammet, tuntuisi niin ikään kuuluvan suulaampaan osaan viihdetaiteilijoita.

Pääjuttuna meillä on tällä kertaa juuri (meilläkin) kehutun Dystopia-albuminsa julkaissut Megadeth. Ruuvipenkkiin kierrettiin itsensä pääherra Dave Mustaine, ja juttua irtosi niin nykyisistä kuin menneistäkin.

StevenWilson256_Naki_Kouyioumtzis

Menneen vuoden toimituksen top-5-levyvalintojen jälkeen kaulansa nyttemmin pidennetylle Pölkylle asettaa rillipäinen progeveikko, Suomessakin suurta suosiota nauttiva Steven Wilson.

Salamyhkässä ruoditaan levyä, josta en ollut ennen tätä koskaan kuullutkaan, eli Zico Chainin Food-albumia, ja levyarvioiden paalupaikalla patsastelee mahtavan levyn juuri julkaiseva Norjan Borknagar.

Demojen pääosassa on Assemble the Chariots, ja 6. piiri -palstalla haastatellaan yhtyeissä Turisas ja Ensiferum Netta Skogia, joka kertoo, kuinka metallista hanuri on – tai miten päin se nyt meni.

Motorhead_2

Ennen mainittua kirjoitusvuoron saa kuitenkin Taneli Jarva, aika monelle teistä raskasrocktekosistaan tuttu mies, joka rustasi meille pitkän ja monellakin tapaa asiantuntevan nekrologin sitten edellisen Infernon edesmenneestä Lemmy Kilmisteristä.

No onhan siinä! Tätä siis lootissa ja lehtipisteissä perjantaina 29. tammikuuta.

Lisää luettavaa