Inferno 5/2019: Marko Hietala, Whitesnake, Amon Amarth, Lord Vicar, Förgjord, Diamond Head…

Sadaskuudeskymmenesyhdeksäs Infernon numero julki perjantaina 24. toukokuuta.

22.05.2019

Aikamoista, mutta niin se vain talvi keväineen hujahti ja olemme roihuamaan pyrkivän lemmen ja orastavat liekit tehokkaasti sammuttavan läpimärän festariteltan vuodenajan kynnyksellä.

Vuoden viidennessä Infernossa pääsemme nauttimaan Joni Juutilaisen Sytykkeitä-pallogrillin antimista Countless Goodbyesin, Marko Pukkilan, Jess by the Laken, Winterwolfin ja Evil Angelin mallissa. Sitä ennen allekirjoittanut on muistellut Päänavauksessa ”opinahjoaan” Rumba-lehteä, jonka vihoviimeinen numero ilmestyy samana päivänä kuin esittelyssä oleva Inferno. Hyvästi jää.

Pidempien artikkelien pääruokalajina on mies, joka hylkäsi c-kirjaimen, ainakin hetkeksi. Kyseessä on Marko ”Marco” Hietala, Tarotista ja Nightwishistä tuttu suomalaisen raskasrockin ikoni, jonka debyyttisooloalbumi on tosiasia ”ihan näillä näppäimillä”. Ketään tuskin yllättää, että mies puhuu asioistaan varsin suoraan ja rehdisti.

Muita ”perushaastattelujen” kohteita ovat juuri 13. Whitesnake-albumin maailmaan saattanut, Hietalan Marsoakin varmasti inspiroinut rakkauden sadanpäämies David Coverdale, levy levyltä maailman metallikärkeen tapparallaan tietä raivannut Amon Amarth, saman maan eli Ruotsin d-beat-partio Martyrdöd sekä kotimaiset valiojoukot, doom metalia annosteleva Lord Vicar ja mustan metallin keinoin mekastava Förgjord. Viimeksi mainitun erinomaiselle uutuusalbumille on siunaantunut myös levyarvioiden paalupaikka.

Coverdalen David lauteilla vuonna 2011. Kuva: Janne Pappila

Pölkyllä-palstalta löytyy kotimainen raskaan musiikin moniottelija Mikko Herranen, Salamyhkä-sivulta taas ex-Extreme Nuno Bettencourtin vuonna 1997 julkaisema debyyttisoolo.

Näitä ennen Heavy Cooking Clubin pannuja kolisuttelee Saturnal Recordsin ja Kyy-yhtyeen nokkaukko G. K. Kolumnivuorossa puolestaan on bongorummun kolistelusta tuttu avustajamme Tomi Pohto, joka tuo ilmi syvän rakkautensa Pestilence-yhtyeeseen.

Diamond Head vuosimallia 2019.

 Vielä parit! Vanhassa liitossa rupattelee juuri uuden albumin julkaisseen NWoBHM-legenda Diamond Headin pomo Brian Tatler, ja Kuudennessa piirissä ihmetellään, mitä yhteistä on Tuskalla ja otsikoissa viihtyneellä Redi-kauppakeskuksella.

Tällaista perjantaina 24. toukokuuta. Katkokaahan erikoishousuistanne lahkeet.

Lisää luettavaa