Inferno 6/2019: Sabaton, Abbath, Venom, Bloodred Hourglass, Merging Flare, Belial…

Infernon sadasseitsemäskymmenes numero julki perjantaina 28. kesäkuuta.

27.06.2019

Aaaaaaah, tätä lukiessanne olen jo lomalla, mutta sehän ei estä toteamasta näin etukäteen, että Joni Juutilaisen Sytykkeitä-palstan ovat kesälehdessämme vallanneet aktit Vulture, Celestial Grave, Maniac Abductor, Atlases ja Malum.

Kolumnin hoitelee Laakson Markus, joka turisee vähän samasta hommasta kuin allekirjoittanut Päänavauksessa, siis nykynuorison kapinasta. Heavy Cooking Clubissa puolestaan tavataan hieman varttuneempi kapinallinen eli Aivolävistyksessä ja Vvorsessa nelikielinen aseenaan mekkaloiva Jaakko Tarvainen.

Kansi- ja pääjuttunamme on ruotsalainen hevijoukkio Sabaton, joka nauttii maassamme suurta suosiota, halusit tai et. Bändi julkaisee heinäkuun alussa uuden albumin, joka paneutuu ensimmäisen maailmansodan kauhuihin. Tästä ja monesta muusta aiheesta turisee viskinsiemailun ohessa metrohousuissa varmaan nukkuvakin solisti Joakim Brodén.

Muissa haastattelutyyppisissä jutuissamme esiintyy monenlaista veijaria. On Norjan aina hyviä juttuja suoltava Abbath sekä kotimaiset Bloodred Hourglass ja Merging Flare, mutta legendaosaston kovin ukko on toki JeffreyMantasDunn yhtyeestä-jota-ei-saa-haukkua. Se yhtye on tietysti Venom, joka julkaisi juuri 40-vuotista olemassaoloaan  juhlistavan kokoelman – sanomattakin on selvää, että tarinatuokio meni vanhojen muisteluksi.

Bändi-jota-ei-saa-haukkua.

Pölkyllä-palstan täyttää juuri sooloalbumin julkaissut ex-Opeth, vaikka missä bändeissä sittemmin musisoinut Per Wiberg, ja Salamyhkä-sivulta voitte lukea Celldweller-yhtyeen samannimisestä albumista.

Arvioiden pääosassa on jo mainittu Bloodred Hourglass ja viimein riittävästi kohonneiden demojen paalulla bändi nimeltä Marras. Kuudennessa piirissä haastatellaan Infernon ilmestymispäivänä starttaavassa Tuskassa patsain ja koruin näyttävästi esillä olevan Routa Designin sielua Kirsi Vahteraa. Sittenpä ei jääkään enää kuin Vanha liitto, jossa jututetaan Jani Lehtosaarta kauan, kauan sitten edesmenneestä Belial-yhtyeestä.

Oulun Belial talvella 1991.

Inferno palaa kesätauon jälkeen elokuun lopussa. Kiitos ja kuulemiin.

Lisää luettavaa